Кекси на молоці - один з найпопулярніших варіантів святкової випічки, адже готуються вони просто і швидко, а виходять неймовірно смачними і оригінальними. УНІАН підкаже, як за 15-20 хвилин зробити таке частування.
Новорічні капкейки - рецепт, перевірений часом
Інгредієнти для тіста:
- 1,5 склянки борошна
- 1,5 чайні ложки розпушувача тіста
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки вершкового масла (м'якого)
- 3/4 склянки цукру
- 2 яйця
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1/2 склянки молока
Інгредієнти для глазурі:
- 200 г вершкового сиру (кімнатної температури)
- 1/2 склянки вершків
- 1 склянка цукрової пудри
- барвник для їжі (за бажанням)
Прикраси:
- Кольорова цукрова пудра
- Шматочки шоколаду
- Ізюм
Записуйте, як приготувати кекси за цим рецептом.
Духовку розігріти до 180 градусів і підготувати паперові формочки для кексів. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль. В іншій великій мисці збити масло і цукор до отримання м'якої і повітряної маси. Додати яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного.
Додати ванільний цукор і добре перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти, чергуючи з молоком. Наповнити формочки тістом на 2/3 об'єму і випікати в духовці приблизно 15-20 хвилин. Перевірити капкейки зубочисткою, увіткненою в центр капкейка - вона повинна вийти чистою.
Зробити глазур: у мисці збити вершковий сир, вершки і цукрову пудру до отримання однорідної маси. За бажанням додати барвник.
Після повного охолодження капкейків, покрити їх глазур'ю. Посипати кольоровою цукровою пудрою. Додайте родзинки і шматочки шоколаду зверху. Вуаля - яскраві кекси з родзинками, шоколадом, цукровою пудрою готові!