Налисники з маком і яблуками - рецепт /  фото ua.depositphotos.com

Налисники з маком та яблуками – це дуже смачно! Вони можуть бути чудовим родинним сніданком або ж окрасою святкового столу.

Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки

Являють собою налисники млинці з начинкою, загорнені рулетиком або конвертиком. При цьому млинці для них випікаються тонкі та еластичні, а всередині налисника є багато смачної начинки, у нашому випадку – солодкого та маку та ароматних яблук.

Подавати налисник, залежно від особистих уподобань, можна з різними соусами, варенням, сметаною, підливою або просто з гарячим розтопленим маслом.

Налисники з маком та яблуками

Для млинців

  • Молоко - 500 мл
  • Кефір - 500 мл
  • Борошно - 2 ст.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сода харчова - 1 ч.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.

Для начинки

  • Мак - 120 г
  • Яблука - 5 шт.
  • Вершкове масло - 60 г
  • Лимони - 0,5 шт.
  • Цукор - 200 г
  • М'який сир (вершковий) - 200 г
  • Вершки - 150 мл

Приготування тіста. Яйця збити міксером до утворення пишної маси.

Соду додати в кефір, влити туди ж тепленьке молоко, перемішати. Всипати цукор, збиті яйця та сіль. Збити все.

Всипати просіяне борошно, добре перемішати й акуратно, помішуючи, вливати молоко.

Додати олію, знову перемішати. Тісто можна залишити на 10 хвилин під закритою кришкою настоятися, а потім добре перемішати.

Як приготувати млинці з маком та яблуками /  фото ua.depositphotos.com

Добре прогріту сковороду змастити перед першим млинцем олією. Налити ополоником невелику порцію тіста на сковороду, розрівняти його, формуючи млинець. Смажити на сильному вогні до золотистого кольору.

Перевернути і смажити ще 20-30 секунд з другого боку. Готовий млинець зняти зі сковороди і посмажити таким чином усі.

Приготування начинки. Залити мак окропом і залишити на 15 хвилин. Потім добре перетерти.

Читайте такожЯк приготувати вдома чізкейк: покроковий рецепт

Очищені яблука нарізати на кубики.

Розтопити в сковороді масло, додати цукор, нагріти його до розчинення. Викласти яблука, тушкувати їх до м'якості. Додати мак і видавити лимонний сік, зробити карамель.

Вершки збити з цукром, додати до вершкового сиру та перемішати. Змастити млинці цим намазуванням, поверх викласти начинку й скрутити млинці в рулет.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram