Оладки добре смакують зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком або ж зі свіжими ягодами.
Смачні пишні оладки – неймовірна смакота! Отримати повітряні й ніжні оладки можна, приготувавши їх на кефірі.
Такі оладки гарні до сніданку або як перекус, адже вони не лише дуже смачні, а ще й готуються швидко та просто. Подають ці смаколики зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком або ж зі свіжими ягодами.
Кефір та яйце дістати з холодильника заздалегідь. Змішати яйце з цукром та сіллю, щоб вони розчинилися.
Читайте такожАроматний пиріг з варенням: як приготувати неймовірну випічку
Просіяти борошно в окрему миску.
У рідку суміш невеликими порціями вводити борошно і вмішувати вінчиком в одному напрямку. Замісити густе, однорідне тісто (воно має ліниво сповзати з ложки). Якщо тісто рідкувате – додати борошна, якщо сильно густе – кефіру.
Далі поверх тіста просіяти соду. Ретельно, але швидко вмішати її в тісто. За бажанням можна додати родзинки, ваніль чи інші добавки.
Дати тісту постояти 10-15 хвилин, щоб почали з’являтися пухирці. Більше тісто не перемішувати, в ложку набирати акуратно скраю.
На добре прогріту сковороду влити олію і прогріти її. Столовою ложкою викладати тісто на сковорідку. Обсмажити з обох боків до рум'яного стану.
Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавати гарячими зі сметаною, медом, згущеним молоком або улюбленим варенням.
Зелену цибулю дрібно нарізати.
У кефір всипати соду та розмішати. Додати сіль, яйце та борошно (якщо кефір рідкуватий, то збільшити трохи борошна і соди.) Довести до однорідного стану і всипати зелену цибулю.
Смажити з двох боків у добре нагрітій рослинній олії, на повільному вогні.
Готові оладки подавати зі сметаною або йогуртом.
Гарбуз почистити від насіння, шкірки і порізати кубиком. Яблуко очистити від шкірки, відокремити від серцевини та нарізати кубиком. Подрібнити їх до однорідної маси.
Читайте такожВишуканий торт Естерхазі: як приготувати легендарний десерт
Поступово всипати просіяне борошно і перемішати масу до однорідного стану густої сметани.
На сковорідку налити олії, підігріти її й порціями викладати тісто, формуючи оладки. Підсмажити оладки на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків.
Готові гарбузово-яблучні оладки можна полити варенням або сметаною.