Пишні і ніжні оладки - прекрасний варіант страви на кожен день. Приготувати млинці на молоці можна за 10 хвилин. Вони вийдуть дещо тоншими, але дуже ніжними і ароматними. Подавати їх можна з сезонними ягодами і фруктами. Добре підійде до оладок малинове варення.
Оладки на молоці
- Борошно - 1,5-2 ст.
- Молоко - 200 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
- Цукор - 1-2 ст. л.
- Розпушувач для тіста - 1 ч. л. (з гіркою)
- Сіль - за смаком
- Олія для смаження
З’єднати яйце з цукром (його краще брати власний смак). Вкинути дрібку солі. Добре збити вінчиком яйце з цукром і сіллю.
Читайте такожМ’ясо по-французьки з картоплею: як приготувати смачну стравуДодати розпушувач для тіста. Далі всипати половину борошна.
Влити половину молока. Добре все перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Потім досипати решту борошна і влити решту молока. Знову вимішати тісто вінчиком.
За консистенцією тісто повинно бути густа сметана, тому борошно краще додавати поступово, ложками. Борошна може знадобитися більше або менше, залежно від його сорту та якості.
Розігріти сковороду з олією. За допомогою ложки сформувати невеличкі оладки, викладаючи на сковороду тісто ложкою. Обсмажувати їх 1,5-2 хвилини на середньому вогні.
Перевернути оладки на інший бік і смажити ще 1-2 хвилини. Готові оладки викласти на паперову серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Консервовані груші: простий рецепт апетитних фруктів на зиму
- Розсипчасте печиво з родзинками: як приготувати апетитні ласощі
- Апетитні м’ясні їжачки: як приготувати ситну страву в білому соусі
- Сирна запіканка з яблуками: як приготувати смачну страву
- Маринад для шашлику: як приготувати неймовірно смачне і соковите м'ясо