Начинка у цієї італійської страви може бути найрізноманітніша. А подаються вони з соусом, сиром і зеленню.
Равіолі – знаменита страва, що є різновидом італійської пасти. Це невеликі квадратної або овальної чи круглої форми вироби з тіста з начинкою.
Начинка для них може бути м’ясною, рибною, овочевою або сирною і навіть солодкою – як забажає душа кухаря. Подають равіолі з різноманітними соусами, найчастіше томатним або вершково-часниковим. На додаток їх ще рясно посипають зеленню, тертим пекоріно або пармезаном.
Для тіста
Для начинки
Для соусу
Насамперед слід замісити тісто за допомогою кухонного комбайна або ж вручну. З’єднати просіяне борошно і дрібку солі, додати по одному яйцю і 1 ст.л. оливкової олії. Має вийти волога крихта.
Читайте такожСоковитий рулет з фаршу: як приготувати апетитну страву
Приготування начинки. Розтопити на сковороді вершкове масло, вкинути шпинат, можна додати 1 ст.л води, накрити кришкою і тушкувати 3-4 хвилини. Готовий шпинат віджати від зайвої вологи і порізати, даємо йому охолонути. У мисці змішати рікотту, натертий пармезан і подрібнений шпинат, все перемішати, посолити та поперчити за смаком.
Відпочиле тісто вимісити до гладкого стану. Вимішавши, знову відправити його в пакет і залишити відпочити на 10 хвилин.
Приготування соусу. Помідори очистити від шкірки і вибрати насіння, нарізати дрібними кубиками. Сковороду розігріти з оливковою олією, викласти подрібнені помідори і тушкувати до готовності – соус повинен вийде однорідним. Наприкінці додати сіль, цукор, перець за смаком, сушений базилік і орегано, а також за бажанням подрібнений зубчик часнику.
Розкачати дуже тонко тісто (товщиною 1 мм), при цьому щедро підсипаючи на стіл борошно. Розкатаний пласт поділити на 2 частини. На одну частину викласти кульками начинку. Навколо неї, з усіх боків, слід пройтися вологим кулінарним пензликом змоченою у воді, щоб тісто легше склеїлося.
Накрити зверху другою частиною тіста, гарненько його притиснути, щоб дві частини склеїлися. Нарізати равіолі. Відразу ж відварити їх у великій кількості підсоленої води (близько 5 хвилин, слід стежити, щоб не переварити).
Подавати італійські равіолі з соусом і натертим пармезаном.
Змішати борошно і сіль. Яйця збити з оливковою олією та водою. Поступово вливаючи яєчну суміш у борошно, замісити пружне, еластичне тісто. Накрити його серветкою й залишити на 30 хвилин.
Приготування начинки. Дрібно посікти гриби та цибулю, обсмажити їх на вершковому маслі. Додати вершки, посолити, поперчити і тушкувати 10 хвилин.
Тісто розкачати в 2 однакових тонких пласти. На один пласт тіста розкласти по 1 чайній ложці начинки на відстані 3-5 см один від одного. Накрити другим шаром, щільно притиснути пальцями пласти навколо начинки, потім розрізати їх на квадрати.
Варити равіолі у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою, викласти на блюдо, заправити олією, посипати тертим сиром та зеленню.
Для тіста
Для начинки
Приготування начинки. Змішати дрібно нарізану сьомгу, а яйця, сіль та перець. За бажанням можна додати трохи зелені.
Читайте такожАпетитна картопля в духовці: як приготувати ситну страву
Розкачати тісто до товщини в 0,5 см. Зліпити равіолі, найкраще це робити за допомогою спеціального знаряддя для їх ліплення, яке красиво їх розріже.
Зліплені равіолі відварити у киплячій воді до повної готовності (приблизно 5-6 хвилин). Равіолі з сьомгою можна подавати до столу.