Рецепт картоплі в духовці / фото womanlifeclub.ru

Готувати картоплю можна як завгодно – смажену, варену, у фритюрі або запечену в духовці. Вся ця картопля буде неймовірно смачною.

Читайте такожДомашня грибна ікра: рецепти смачної закускиПроте відварні гарніри набридають, а регулярне вживання смаженої картоплі шкодить здоров'ю. Тоді гарним виходом буде приготування картоплі у духовці.

Запечена у такий спосіб картопля буде смачною, ситною й більш корисною. До того ж ця страва буде доречною і у щоденному вжитку, і на святковому столі.

Картопля в сметані у духовці

  • Картопля - 500 г
  • Сметана - 150 г
  • Твердий сир - 100 г
  • Вершкове масло - 10 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Базилік сушений - за смаком
  • Перець гострий мелений - за смаком

Картоплю почистити і нарізати на тонкі пластини. Якщо картопля молода, то її досить помити, а нарізати можна разом зі шкіркою. Викласти картоплю шарами або гармошкою в форму, змащену вершковим маслом.

Як запекти смачну картоплю в духовці / volshebnaya-eda.ru

Сметану покласти в миску, додати сіль і чорний мелений перець за смаком. За бажанням можна додати ще які-небудь спеції та приправи. Ретельно перемішати інгредієнти. Залити сметанним соусом картоплю у формі для запікання.

Розігріти духовку до 180°C. Форму з картоплею можна накрити фольгою, щоб картопля швидше пропеклася, але не пересохла. Відправити форму з картоплею в духовку.

Тим часом натерти твердий сир на тертці.

Через 25 хвилин вийняти форму з духовки, зняти фольгу. Присипати картоплю тертим сиром. Покласти картоплю в духовку ще на 10 хвилин, щоб з’явилася рум'яна скоринка.

Картопля з куркою в духовці під соусом

  • Курка - 0,5 шт.
  • Картопля - 600 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Майонез - 100 г
  • Сметана - 100 г
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Вода - 1 ст.

Курку порубати на шматочки невеликого розміру. Порізати цибулю, можна півкільцями, але не дуже тонко.

Читайте такожСмачні салати на зиму: рецепти овочевої закускиПриготування соусу. Змішати заздалегідь майонез і сметану, додати часник, майоран, сіль, перець чорний мелений.

Очищену картоплю порізати шматочками.

На деко налити стакан води, викласти шар картоплі, цибулі, посолити. Викласти м'ясо. Все добре полити соусом. Відправити картоплю з куркою в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.

Запечена картопля з рибою у вершковому соусі

  • Філе білої риби - 2 шт.
  • Картопля - 5-6 шт. (середнього розміру)
  • Лимон - 1/2 шт.
  • Вершки - 200 г
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Асафетида - 1 ч.л.
  • Імбир - 1 шт. (1 см кореня)

Поставити кип'ятити воду для картоплі. Тим часом її помити, почистити й нарізати вздовж на товсті скибочки. Відварити у киплячій воді до напівготовності протягом 10 хвилин, злити воду.

Читайте такожКурка в духовці: прості рецепти ніжного м'ясаФіле риби полити лимонним соком, посолити та поперчити, посипати асафетідою і петрушкою.

У форму для запікання викласти картоплю та філе риби, залити вершками. Відправити у розігріту до 190°C духовку запікати на 30 хвилин. Готову страву посипати свіжою рубаною петрушкою.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram