Чому тісто на вареники виходить тверде і як приготувати оригінальні вареники з картоплею і з вишнею, щоб усі облизнулися – дізнайтеся на УНІАН.
Вареники - традиційна українська страва, особливо на свята. Пісні вареники подають у Різдвяний Святвечір. Вареники з сюрпризом готують для ворожінь на Старий Новий рік. Вареники з картоплею - це дуже ситно, а вареники з вишнею – шалено смачно. І є ще ліниві вареники - простий і приємний спосіб втамувати голод.
УНІАН зібрав в одному матеріалі найпопулярніші і найсмачніші рецепти вареників на кефірі, на молоці і на воді, а також дізнався секретний інгредієнт, який допоможе приготувати найніжніше тісто на вареники.
Жорсткість тіста залежить від якості борошна (потрібне борошно вищого ґатунку). Також іноді жорстким тісто роблять яйця. Як приготувати супер тісто на вареники:
Це класичне звичайне тісто на вареники. І цей же рецепт підійде, якщо зібралися робити тісто для пельменів:
Після замішування таке тісто залишають на столі на годину.
Такі вареники виходять ніжними, повітряно-пишними і великими (розміром із кулак).
Інгредієнти розташовані в порядку додавання:
Другий варіант приготування - заздалегідь розчинити сіль у кефірі, щоб її смак у тісті був рівномірним.
Маленький секрет: чим жирніший кефір - тим ніжнішим виходить тісто.
Робимо все чітко згідно з інфографікою - і насолоджуємося майже забутим смаком, як у безтурботному дитинстві:
Вареники з цього тіста виходять особливо смачними і ніжними.
Інгредієнти і порядок дій наочно представлені на інфографіці:
Деталь: начинку готують першою. Картоплю відварюють у підсоленій воді, цибулю нарізають кубиками дрібно і обсмажують. Роблять пюре на тій воді, в якій варилася картопля. Для більш насиченого смаку можна додати трохи вершкового масла, мелений перець і при необхідності – досолюємо. Змішуємо пюре і обсмажену цибулю.
Тісто готується за тим самим принципом, що описаний вище.
Вам знадобиться:
Як готувати:
Як ще можна приготувати ліниві вареники – читайте в нашому матеріалі Найсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецепти.
Читайте також: