Овсяноблин рецепт / фото ua.depositphotos.com

Млинці вважаються швидким і простим сніданком, але цю звичну страву можна зробити менш калорійною і додати в неї нові ноти смаку. Для цього в тісто замість борошна додають вівсяні пластівці. Вівсяномлинець може бути як солодким, так і солоним. Готують його в мультиварці, духовці або закритій кришкою сковороді.

Вівсяномлинець солоний

На великих 2 млинці:

  • Вівсяні пластівці - 3 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 30 г.
  • Сіль за смаком.
  • Твердий сир - 30 г.
  • Помідори - 2 шт.

Вівсяні пластівці подрібнити в блендері у велику крихту, але не дуже дрібно. У мисці змішати подрібнені пластівці, яйця, молоко і сіль. Помідори нарізати, сир натерти на крупній тертці.

На суху сковороду вилити половину тіста і смажити млинець 3 хвилини з одного боку. Перевернути і обсмажити другу сторону. На половину млинця викласти половину сиру і помідорів. Загорнути вівсяномлинець і запекти другий.

Вівсяномлинець з бананом

  • Вівсяні пластівці швидкого приготування - 4 ст. л.
  • Молоко - 60 мл.
  • Банан - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - щіпка.

Пластівці змішати з молоком, яйцем і сіллю. Перемішати і залишити суміш на 5 хвилин. Половину банана розім'яти виделкою і додати в тісто. Сковороду добре розігріти і вилити тісто. Смажити вівсяномлинець 2-3 хвилини з кожного боку. Другу частину банана нарізати кружечками, викласти на половину млинця і загорнути.

Читайте також інші рецепти: