Традиційні дріжджові і ледачі біляші - два рецепта, які завоюють будь-який шлунок.
Соковиті і ситні біляші неможливо не любити. Ця страва подобається абсолютно всім. Хрустке тісто з соковитим і приправленим м'ясом всередині - ідеальне поєднання. Це не найкорисніша для фігури страва, але зрідка побалувати себе такою смакотою можна.
Тісто:
Начинка:
Для смаження:
Підігрійте воду і покришіть в неї дріжджі руками. Всипте цукор і перемішайте. Додайте половину борошна, масло і сіль, знову перемішайте. Вмішайте решту борошна і замісіть тісто руками. Залиште в теплому місці на півгодини, щоб тісто піднялося.
Цибулю потріть на дрібній тертці і додайте в фарш. Посоліть і приправте фарш за смаком, ретельно перемішайте. Тісто розділіть на однакові частини і розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки виріжте однакові кружечки.
У центр кожного кружечка викладіть по дві ложки начинки і защипніть пиріжки. Потім пріплюсніть пиріжки руками, щоб вони були плоскими і круглими. Біляші бажано робити тонкими, щоб вся начинка присмажилась.
Налийте частину олії в сковороду з високими бортами і розігрійте. У гарячу олію викладіть біляші і смажте з кожного боку по 10 хвилин. Викласти готові біляші в каструлю з папером або газетами, щоб вбралося зайву олію.
Тісто:
Начинка:
Для смаження:
Кефір злегка підігріти. Додати в нього соду, сіль і цукор. Залишити на пару хвилин. Потім поступово всипати в суміш борошно і постійно розмішувати тісто.
Для начинки цибулю і часник натерти на тертці, дрібно порубати зелень. Додати ці інгредієнти в фарш, посолити і поперчити. Сковороду з соняшниковою олією добре розігріти. Потім швидко вилити на сковороду ложку тіста, викласти в тісто ложку м'яса і зверху знову полити ложкою тіста. Смажити по 5 хвилин з кожного боку. Такі біляші нагадують оладки з фаршем всередині.