Піца кабачкова в духовці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кабачкова піца - дуже смачний і низькокалорійний варіант улюбленої страви. Простота приготування, ніжний смак і мінімум калорій зробили цей рецепт дуже популярним. Великою його перевагою є відсутність необхідності замішувати і розкачувати тісто.

Кабачкова піца з куркою, шинкою або будь-якою іншою начинкою стане у вас улюбленою сімейною вечерею. В Міжнародний день піци 9 лютого публікуємо корисну варіацію страви в духовці і на сковороді.

Кабачкова піца з ковбасою, помідорами і сиром

Інгредієнти:

Відео дня
  • борошно - 3 стол. л.;
  • кабачки - 300 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • розпушувач для тіста - 2 г;
  • ковбаса - 100 г;
  • твердий сир - 50 г;
  • помідори - 1 великий або 2 дрібних;
  • італійські трави - 1 чайн. л.;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • зелень;
  • сіль, перець за смаком.

Кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 5-10 хвилин, щоб вони виділили сік. Відіжміть масу руками і злийте всю рідину. Додайте до кабачків яйця, борошно і розпушувач, перемішайте до однорідності. Тісто має бути густим, як на оладки. Можливо, знадобиться більше борошна, ніж зазначено в рецепті.

Якщо після замішування тіста кабачки виділили багато води і тісто стало занадто рідким, то можна додати пару ложок манки і залишити для набухання.

Потім підготуйте начинку для піци кабачкової: тонко наріжте ковбасу і помідори, натріть сир. Начинку можна міняти на свій розсуд.

Кабачкова піца на День Піци 9 лютого / фото ua.depositphotos.com

Кабачкова піца на сковороді

Нагрійте сковорідку з олією, викладіть кабачкове тісто і розрівняйте. Випікайте корж на мінімальному вогні приблизно 5-7 хвилин, поки низ не зарум'яниться. Обережно переверніть тісто. На готову сторону викладіть ковбасу, помідори і тертий сир. Накрийте кришкою і готуйте піцу, поки сир не розплавиться.

Кабачкова піца в духовці:

Круглу форму для випічки або деко застеліть пергаментом і обов'язково змастіть олією, інакше тісто пригорить. Посипте основу італійськими травами, викладіть ковбасу і помідори, посипте зверху сиром. Можна зробити одну велику страву або кілька міні-піц.

Випікайте блюдо в розігрітій до 180° духовці близько 25 хвилин. Якщо краї тіста стали золотистими, то піца з кабачків готова.

Вас також можуть зацікавити новини: