Млинці з червоною рибою - корисне і по-справжньому святкове блюдо.
28 лютого починається Масляна - найсмачніше свято весни. Млинці - традиційна страва цього свята, яка символізує сонце і весну. Однією з найпопулярніших начинок для млинців вважається червона риба. Вишуканий тонкий смак і благородний колір роблять таку страву дуже святковою.
Начинку можна викласти в центр млинця і скласти млинець в трикутник, або змастити весь млинець і загорнути в рулет. Ще один оригінальний спосіб - загорнути млинець в трубочку, а потім скрутити в "шайбу" і закріпити пером зеленої цибулі або ниткою сулугуні.
Шпинат ретельно промити і викласти на паперові серветки. У невеликій каструлі закип'ятити воду і опустити шпинат в окріп на 3-4 хвилини. М'який шпинат перемолоти в м'ясорубці або дрібно порубати ножем.
Для тіста збити яйце з дрібкою солі і молоком, додати шпинатну масу. Просіяти борошно і замісити однорідне тісто. Влити олію в тісто. На гарячій сковороді з антипригарним покриттям посмажити тонкі млинці. Сьомгу порізати дрібним кубиком. Змішати сьомгу з сиром і загорнути млинці.
Збити яйця з сіллю, цукром і содою, влити молоко і поступово всипати борошно. Замісити однорідне тісто. Потім влити в тісто олію і окріп. На гарячій сковороді посмажити тонкі млинці. Змастити кожен млинець вершковим сиром і викласти шматочки сьомги по центру. Загорнути рулетиком. Смачно також буде додати огірок в начинку.
Яйця з молоком і дрібкою солі збити блендером. Просіяти борошно, всипати розпушувач і замісити однорідне тісто. На гарячій сковороді посмажити тонкі млинці. Холодне вершкове масло натерти на тертці. Змішати ікру, нарізану сьомгу і масло. Начинити і загорнути млинці.