Вівсяний хліб рецепт / фото depositphotos.com

Вівсяний хліб готується дуже просто і без клопоту з розстоювання тіста. Цей хліб вийде навіть у тих, хто ніколи не мав справи з випічкою. Основу тіста для нього складають вівсяні пластівці. Такий хліб можна приготувати без борошна і дріжджів, але тоді він не буде пишним і повітряним.

Вівсяний хліб без борошна і дріжджів

  • Яйця - 2 шт.
  • Вівсяні пластівці - 3 склянки.
  • Розпушувач для тіста - 1 пакетик.
  • Йогурт без наповнювачів - 1,5 склянки.
  • Сіль - 2 с. л.
  • Волоські горіхи - 2 ч.л. (за бажанням).
  • Кмин, кунжут, насіння соняшнику - 2 ч.л. (за бажанням).

Вівсяні пластівці змішати з яйцями і залишити на 10 хвилин, щоб вони розмокли. Додати йогурт, сіль і розпушувач, ретельно перемішати. Вмішати подрібнені волоські горіхи і насіння за бажанням. Форму для запікання вистелити пергаментом. Випікайте хліб 40 хвилин у розігрітій до 180° духовці.

Вівсяний хліб з борошном на воді

  • Вівсяні пластівці - 150 г.
  • Борошно - 400 г.
  • Вода - 500 мл.
  • Свіжі дріжджі - 25 г (або 8 грам сухих).
  • Сіль - 0.5 чайн.л
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.

У великій мисці з'єднати пластівці, сіль і дріжджі. Залити суміш теплою водою і перемішати. Залишити на 20 хвилин для активації дріжджів і набухання пластівців. Борошно просіяти кілька разів і поступово вмішати в тісто, поки воно не загусне. Борошна може знадобитися менше або більше.

Відео дня

Форму для випікання хліба змастити соняшниковою олією. Викласти хліб у форму і розрівняти зверху лопаткою. Форму потрібно заповнити не більше, ніж наполовину, оскільки хліб ще підніметься. Хліб поставити в холодну духовку і тільки після цього включити її на 225°. Випікати хліб 30 хвилин. Після випікання дістати з форми, накрити рушником і залишити до охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: