Пампушки з часником / фото ua.depositphotos.com

Пишні і повітряні пампушки ідеально підходять до борщу і супів, а також замінюють хліб. Українські пампушки ліплять з дріжджового тіста і занурюють у часникову суміш. Такі пампушки не черствіють кілька днів, а залишаються м'якими і повітряними.

Пампушки з часником до борщу на сухих дріжджах

Для опари:

  • Молоко - 100 мл.
  • Вода - 200 мл.
  • Цукор - 1 стол.л.
  • Борошно - 1 стол.л.
  • Сухі дріжджі - 2 ч. л.

Для тіста:

Відео дня
  • Борошно - 500 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - 1 чайн.л.
  • Соняшникова олія - 4 стол.л.

Часникова суміш:

  • Сіль - 1 чайн.л.
  • Соняшникова олія - 7 стол.л.
  • Часник - 5 зубч.
  • Кріп - 20 г.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте з холодильника яйця і молоко. Відберіть інгредієнти для приготування опари. В молоко вмішайте дріжджі, цукор, воду і ложку борошна. Залиште суміш підніматися на 30 хвилин. Якщо дріжджі не активувалися, то вони несвіжі.

Потім робимо тісто. Просійте борошно в глибоку миску. Додайте сіль. Зробіть поглиблення посередині. Яйця збийте і влийте 2/3 в борошно (третину залиште для змазування пампушок). Додайте до тіста опару і перемішайте ложкою. В кінці замісу поступово вливайте соняшникову олію і замісіть тісто руками. Вимішуйте тісто близько 10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.

Залиште тісто для підйому на годину. Після цього приготуйте часникову суміш. Для цього змішайте рубаний кріп, сіль і пропущений через прес часник. Перемішайте масу і додайте олію. Залиште настоюватися суміш, поки піднімається тісто.

Змастіть руки олією і розділіть тісто на однакові частини. Сформуйте однакові пампушки і викладіть на деко з пергаментом. Накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хвилин, щоб вони ще піднялися. Змастіть верушки пампушок збитим яйцем і випікайте 30 хвилин при 180º. Гарячі пампушки змастіть часниковою сумішшю і відразу подавайте до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: