Шкільна міні-піца рецепт / колаж УНІАН, фото YouTube

Пишна і ситна піца "Шкільна" знайома всім, хто харчувався в шкільних і університетських їдальнях. Така закуска в давні часи коштувала до 10 гривень і дуже швидко розкуповувалася. Звичайно, з Італією вона мала мало спільного, але дуже полюбилася школярам і студентам. Якщо хочете згадати смак дитинства, то пропонуємо приготувати вдома піцу "Шкільну" - рецепт доступний навіть для новачків в кулінарії.

"Шкільна" піца - рецепт з ковбасою і сиром

Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;
  • вода - 250 мл;
  • яйця - 1 шт.;
  • вершкове масло - 30 г;
  • сухі дріжджі - 7 г (або свіжі - 20 г);
  • цукор - 1,5 стол.л.;
  • сіль - 0,5 чайн. л.;
  • ковбаса варена - 250 г;
  • твердий сир - 150 г;
  • кетчуп, майонез (за смаком).

За бажанням в піцу можна додати солоні огірки, помідори, цибулю та інші продукти.

Відео дня
Піца "Шкільна" рецепт з фото / фото ua.depositphotos.com

Вершкове масло і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури. У великій мисці для тіста змішайте теплу воду, цукор і дріжджі, залиште на 10 хвилин. За цей час дріжджі повинні активізуватися.

У дріжджову суміш вбийте яйце, всипте сіль і цукор. Поступово всійте борошно, одночасно розмішуючи тісто руками, щоб наситити киснем. В кінці вмішайте в тісто розм'якшене вершкове масло. Замішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і не почне відставати від стінок. Муки може знадобитися більше або менше. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 3 години. Щогодини обминайте тісто руками.

Розділіть тісто на однакові шматочки і скачайте кульки. Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 8 кульок. Накрийте заготовки плівкою і залиште на 8 хвилин.

"Шкільна" міні-піца / фото YouTube

Ковбасу наріжте невеликим кубиком, а сир натріть на крупній тертці. Якщо використовуєте інші інгредієнти, то їх теж подрібніть. 

Кульки тіста тонко розкачайте качалкою і викладіть на вистелене пергаментом деко. Змастіть тісто кетчупом. У центр піц викладіть ковбасу і посипте сиром, а краї залиште вільними.

Поставте піцу в розігріту до 200° духовку і випікайте 25-30 хвилин. Готову піцу за бажанням змастіть майонезом.

"Шкільна" піца без дріжджів

Інгредієнти:

  •  борошно - 350 г;
  • кефір - 200 г;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • сода - щіпка;
  • сіль - щіпка.

У велику миску просійте борошно, зробіть поглиблення посередині і всипте сіль і соду. Невеликими порціями влийте теплий кефір і поступово замішуйте тісто. В кінці замісу додайте масло. 

Замішуйте тісто, поки воно не стане м'яким і однорідним. Накрийте рушником і залиште настоятися на 30 хвилин. Далі готуйте "Шкільну" піцу за тим же рецептом, що і дріжджову.

Вас також можуть зацікавити новини: