Печені або смажені ароматні пиріжки будуть доречними як до обіду, так і як перекус.
Домашні пиріжки з капустою – одна із найулюбленіших страв у багатьох. Рум’яні та ароматні, вони будуть доречними як за обідом, так і як ситний перекус.
Такі пиріжки можна приготувати, використовуючи найрізноманітніше тісто. Є також варіанти щодо способу приготування. Так, для любителів смаженого будуть до смаку пиріжки з капустою, приготовлені на сковороді. Альтернативний спосіб – це спекти їх у духовці.
Для тіста
Для начинки
Просіяне борошно змішати з дріжджами. Додати маргарин кімнатної температури шматочками й розтерти руками на однорідну крихту.
Яйце з цукром збити у склянці, додати сіль і долити воду доверху. Частинами влити у борошняну суміш. Перемішуючи рукою, замісити м'яке еластичне тісто, загорнути його в плівку і прибрати в морозильник на 30 хвилин.
Капусту нашаткувати. Розтопити у сковороді масло, викласти капусту й на сильному вогні обсмажити її впродовж 6-8 хвилин, посолити, поперчити, влити молоко і тушкувати капусту ще 5-7 хвилин. Остудити. Додати нарізані кубиками яйця й перемішати.
Готове тісто розрізати на шматочки, розкачати на кульки. Покласти начинку й защипнути краї.
Викласти пиріжки на деко й відправити на розстоювання тіста на 20-25 хвилин. Потім змастити пиріжки збитим яйцем і випікати при температурі 200°С приблизно 20-25 хвилин, поки не зарум'яниться.
Для тіста
Для начинки
Для смаження
У велику миску насипати борошно, зробити в ньому поглиблення. Додати туди яйце, налити кефір і маргарин, попередньо розтоплений і охолоджений. Розмішати спочатку ложкою, потім місити руками.
Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски
Соду можна погасити в оцті, а можна в кефірі.
Капусту для начинки тушкувати з цибулею, морквою, томатним соком (пастою). Важливо – добре випарити з неї вологу.
Розкачати тісто ковбаскою, порізати й сформувати кульки. На кожну покласти столову ложку капусти, защипнути краї, сформувавши пиріжок.
Смажимо їх на олії, підрум’янивши з двох боків.