Рецепт бісквіта в мультиварці / фото pixabay.com

Бісквіт – випічка, тісто для якої готують з яєць, цукру та борошна. Якісний бісквіт обов’язково завжди виходить високим і пишним.

Читайте такожКрем-суп із пельменями: рецепт смачної стравиПухкий бісквіт можна приготувати не лише в духовці, а й у мультиварці. Технологія приготування тіста загалом така ж сама. Далі слід правильно встановити режим його приготування, а решту зробить сама мультиварка.

Такий бісквіт буде хороший сам по собі й добре смакуватиме з чашкою чаю або кави, а також він може бути основою для інших кондитерських виробів.

Відео дня

Пухкий бісквіт у мультиварці

  • Борошно - 1 ст.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Цукор ванільний - 1 пакетик
  • Масло вершкове - 10 г (для змащування чаші)

Відокремити білки від жовтків. Білки збити міксером на високій швидкості до стійких піків.

Не припиняючи збивати додати невеликими порціями цукор та ванільний цукор. Продовжуючи збивати, додавати по одному жовтки, щоб кожен повністю змішався з білковою масою.

Поступово всипати просіяне борошно, розмішуючи його дерев'яною лопаткою знизу вгору.

Як приготувати бісквіт у мультиварці / фото ua.depositphotos.com

Добре змастити вершковим маслом чашу мультиварки. Якщо вона з тонкими стінками, дно можна застелити пергаментом. Перекласти тісто в чашу та розрівняти.

Виставити режим "Випічка" на 50-80 хвилин, враховуючи потужність мультиварки. Через 45 хвилин випікання варто відкрити кришку мультиварки, якщо верх бісквіта ще сирий, то продовжувати випікати.

Готовий бісквіт витягти з чаші й остудити. Його можна подавати, посипавши цукровою пудрою, або розрізати на коржі та промазати кремом або джемом.

Медовий бісквіт у мультиварці

  • Борошно - 2 ст.
  • Мед - 6 ст.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Цукор - 1 ст.
  • Яйце - 5 шт.
  • Ванілін - дрібка (за бажанням)
  • Олія - 1 ч.л.

З'єднати у мисці мед та соду. Нагріти на водяній бані, час від часу помішуючи. Маса стане пишною й збільшиться в об'ємі.

Читайте такожНіжно-повітряні сирники: як приготувати смаколик у духовціВ іншій мисці з'єднати яйця і цукор. Збити їх за допомогою міксера (близько 10 хвилин).

В окремій мисці просіяти борошно з ваніліном.

У миску зі збитими яйцями влити медову масу, акуратно перемішати ложкою рухами згори вниз. Додати кілька ложок просіяного борошна, знову акуратно перемішати.

Далі продовжувати всипати частинами борошно та перемішувати.

Змастити чашу мультиварки олією, викласти в неї тісто. Закрити кришку й увімкнути режим "Випічка" на 70 хвилин.

Готовий бісквіт вийняти з мультиварки за допомогою лотка для готування на пару, перекласти на решітку та дати охолонути. Його можна розрізати на коржі й змастити їх кремом, додатково просочивши коржі сиропом.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: