
Ароматний і ніжний морквяний торт сподобається абсолютно всім. Солодкість і багатий аромат бісквіта гармонійно доповнює кисломолочний крем. Цей торт точно стане вашим улюбленцем на всі свята і вихідні.
Морквяний торт з сирно-сметанним кремом
Інгредієнти для тесту:
- морква сира - 400 г;
- борошно - 350 г;
- цукор - 300 г;
- соняшникова олія - 250 мл;
- яйця - 4 шт;
- волоські горіхи - 150 г;
- лимон - 1 шт.;
- цукор ванільний - 1 ч. л.;
- розпушувач для тіста - 2 ч. л.;
- кориця - 1 ч. л.;
- мускатний горіх, мелений імбир, мелена гвоздика за смаком.
Інгредієнти для крему:
- сир - 500 г;
- сметана - 100 г;
- цукор - 100 г;
- вершкове масло - 100 г;
- лимонний сік - 20 мл.
Змішати яйця зі звичайним і ванільним цукром і з соняшниковою олією. Додати борошно, соду, спеції і розпушувач. Моркву і цедру лимона натерти на дрібній тертці і додати в тісто. Також додати подрібнені волоські горіхи.
Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 30 хвилин при 180°. Можна випекти три маленьких коржа по черзі, або один великий, який потрібно нарізати на три частини. Розрівняти коржі і зрізати опуклі частини.
Для приготування крему вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм'якло. Змішати сметану, сир, вершкове масло, цукор і лимонний сік до однорідності - краще зробити це міксером. Залишити крем на 30 хвилин в холодильнику, щоб він не розтікався.
Коржі щедро змастити кремом і скласти торт. Також змастити верхівку і боки торта. Залишити торт в холодильнику мінімум на 3 години, а краще на ніч. Після цього морквяний торт готовий.