Морквяний торт з сирним кремом / фото ua.depositphotos.com

Ароматний і ніжний морквяний торт сподобається абсолютно всім. Солодкість і багатий аромат бісквіта гармонійно доповнює кисломолочний крем. Цей торт точно стане вашим улюбленцем на всі свята і вихідні.

Морквяний торт з сирно-сметанним кремом

Інгредієнти для тесту:

  • морква сира - 400 г;
  • борошно - 350 г;
  • цукор - 300 г;
  • соняшникова олія - 250 мл;
  • яйця - 4 шт;
  • волоські горіхи - 150 г;
  • лимон - 1 шт.;
  • цукор ванільний - 1 ч. л.;
  • розпушувач для тіста - 2 ч. л.;
  • кориця - 1 ч. л.;
  • мускатний горіх, мелений імбир, мелена гвоздика за смаком.

Інгредієнти для крему:

Відео дня
  • сир - 500 г;
  • сметана - 100 г;
  • цукор - 100 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • лимонний сік - 20 мл.

Змішати яйця зі звичайним і ванільним цукром і з соняшниковою олією. Додати борошно, соду, спеції і розпушувач. Моркву і цедру лимона натерти на дрібній тертці і додати в тісто. Також додати подрібнені волоські горіхи.

Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 30 хвилин при 180°. Можна випекти три маленьких коржа по черзі, або один великий, який потрібно нарізати на три частини. Розрівняти коржі і зрізати опуклі частини.

Для приготування крему вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм'якло. Змішати сметану, сир, вершкове масло, цукор і лимонний сік до однорідності - краще зробити це міксером. Залишити крем на 30 хвилин в холодильнику, щоб він не розтікався.

Коржі щедро змастити кремом і скласти торт. Також змастити верхівку і боки торта. Залишити торт в холодильнику мінімум на 3 години, а краще на ніч. Після цього морквяний торт готовий.

Вас також можуть зацікавити новини: