Торт "Пташине молоко" - простий рецепт / ua.depositphotos.com

У Радянському Союзі торт "Пташине молоко" з манкою був дуже популярний - готувати його нескладно, а неймовірним смаком може насолоджуватися вся сім'я. Зараз таке частування можна купити і в магазині, але навіщо, якщо є шанс повторити кращий рецепт?

Торт "Пташине молоко" по ГОСТу - перевірений рецепт

Інгредієнти для тіста:

  • 3 яйця;
  • 180 гр цукру;
  • 130 г вершкового масла;
  • 130 гр борошна;
  • 2 ст. л какао;
  • 2 ст.л розпушувача.

Інгредієнти для крему:

Відео дня
  • 65 гр манки;
  • 0.5 л молока;
  • 300 гр вершкового масла;
  • 180 гр цукрової пудри;
  • 2 лимона;
  • ванілін за смаком.

Інгредієнти для глазурі:

  • 5 ст. л цукру;
  • 3 ст. л сметани;
  • 2 ст. л какао;
  • 1 ст.л вершкового масла.

Для того щоб спекти справжнісіньке радянське "Пташине молоко" - торт потрібно почати правильно готувати - почніть з тіста. Спочатку дістаньте масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім перекладіть його в підходящу ємність, додайте цукор і збийте міксером до пишності. Не припиняючи збивати, додавайте по одному яйцю.

Збивайте до тих пір, поки маса не стане гладкою і однорідною. Окремо змішайте борошно з какао і просійте цю суміш в яєчну масу. Знову перемішайте - тісто на найсмачніший торт "Пташине молоко" має бути однорідним. Форму для випічки змастіть рослинною олією, вилийте тісто, розрівняйте. Випікайте при 180-200 градусах 20-30 хвилин, потім остудіть корж. 

Далі почніть робити крем на торт "Пташине молоко" по-домашньому. Закип'ятіть молоко, тонкою цівкою всипте в нього манку, постійно помішуючи. Варіть 5 хвилин, а потім остудіть кашу. Вимийте лимони з содою, зніміть з них цедру і вичавіть сік, який потім потрібно вилити в манну кашу. В окрему миску покладіть м'яке вершкове масло, цукрову пудру і лимонну цедру. Збийте міксером, а потім потроху додавайте манку, не припиняючи збивати. 

Для глазурі виберіть ще одну ємність, покладіть туди цукор, какао і сметану. Перемішайте ретельно, а потім проваріть на невеликому вогні, щоб цукор розчинився. Зніміть з вогню, додайте шматочок масла, знову перемішайте. 

Зберіть торт - на корж вилийте крем, розрівняйте лопаткою, а поверх крему розмістіть шоколадну глазур. Вуаля - торт "Пташине молоко" радянський (рецепт з манкою) готовий. Тепер його потрібно прибрати в холодильник на 8 годин, а потім подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: