Холодний шоколадний торт без випічки / фото ua.depositphotos.com

Шоколадний торт без випічки з печива - ідеальний рецепт для ласунів, які не мають духовки або не хочуть з нею возитися. Інгредієнти для нього можна купити в будь-якому магазині, а процес приготування нескладний для недосвідчених кулінарів. Готують шоколадний торт без випічки з желатином, печивом, бананами і сметаною. За смаком він не надто солодкий і ситний.

Бананово-шоколадний торт без випічки

Щоб шоколадний торт без випічки був смачним, беріть темний какао-порошок і жирну сметану.

Інгредієнти:

Відео дня
  • какао-порошок - 3 ст. л.;
  • сметана - 400 г;
  • молоко - 100 мл;
  • банани - 400 г (2-3 шт.);
  • печиво будь-яке - 200 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • желатин - 1 стол. л. або 10 г;
  • цукор - 60 г;
  • шоколад для прикраси.

У 100 мл води кімнатної температури всипте желатин, перемішайте до розчинення і залиште для набухання, поки приготуються інші частини торта.

Потім зробіть основу для торта - подрібніть печиво в чаші міксера, або викладіть в пакет і подрібніть качалкою. Влийте розтоплене масло і перемішайте з печивом до однорідності. У роз'ємну форму викладіть на дно крихту з печива і масла, і утрамбуйте склянкою. Поставте форму з печивом на 10 хвилин в морозилку.

Печива і масла можна брати в півтора рази більше, якщо хочете зробити не тільки дно, але і бортики торта.

Тепер потрібно зробити шоколадну основу. У невелику каструлю налийте молоко з цукром і поставте на середній вогонь. Грійте, поки цукор не розчиниться. Потім додайте в каструлю набряклий желатин і какао-порошок. Какао всипте через ситечко, щоб не було грудочок. Перемішайте до однорідності. Нагрійте масу до гарячої температури, але не кип'ятіть, інакше вона не застигне.

Вимкніть вогонь і вмішайте в молочну суміш сметану за допомогою вінчика. Виходить густий однорідний крем.

Банани розріжте уздовж на 4 частини і розкладіть на пісочній основі торта. Потім залийте у форму шоколадний крем. Залиште шоколадний торт з печива і сметани без випічки остигати в холодильнику мінімум на 4 години, а краще на ніч. Готовий торт прикрасити тертим шоколадом.

Вас також можуть зацікавити новини: