Сметанник рецепт / фото koolinar.ru

Сметанник - простий і неймовірно смачний торт, який багатьом знайомий з дитинства. Ніжність повітряного бісквіта підкреслюється легкою кислинкою сметанного крему. Це ідеальний десерт до чаю для тих, хто не любить занадто солодкі торти.

Сметанник класичний двоколірний

Для тіста:

  • Сметана - 500 г. 
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 3 склянки.
  • Цукор - 2 стакан.
  • Какао - 1 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Цукор ванільний за смаком.

Для крему:

Відео дня
  • Сметана 30% - 1 кг.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Цукор ванільний за смаком.

Для тіста яйця збити з цукром до пишної світлої піни. Додати сметану і розтоплене вершкове масло. Всипати просіяне борошно і соду. Перемішати тісто і розділити на дві однакові частини. В одну половину додати порошок какао.

Тісто вилити в круглі форми, вистелені пергаментом. Випікати 30 хвилин при 160 градусах. Готові бісквіти остудити і розрізати поперек. Для приготування крему збити жирну сметану з цукром і ваніліном. Змастити сметанним кремом верх коржів і скласти по черзі білі і коричневі коржі. Потім змастити кремом боки торта. Залишити на 30 хвилин, щоб сметанник просочився.

Сметанник простий рецепт / фото ua.depositphotos.com

Сметанник на сковороді зі згущеним молоком

Для тіста:

  • Борошно - 600 г.
  • Сметана - 350 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Щіпка солі.
  • Какао - 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста - 10 г.

Для крему:

  • Варене згущене молоко - 300 г.
  • Сметана - 300 г.

Яйця збити з цукром до пишної піни. Додати сметану і дрібку солі, збити ще раз. Додати в тісто борошно, розпушувач і какао. Замісити густе тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Залишити тісто в холодильнику на 20 хвилин. Потім розкатати тонкі круглі коржі однакового розміру. Випікати з двох сторін на сухій сковороді.

Для тіста збити сметану зі згущеним молоком. Можна взяти менше згущеного молока, якщо любите не дуже солодкі десерти. Коржі остудити і змастити кремом. Зверху торт за бажанням прикрасити горіхами або крихтами печива.

Простий сметанник без випічки

  • Цукор - 100 г.
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 г.
  • Борошно - 40 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сметана - 400 г.
  • Масло вершкове - 150 г.

Для основи:

  • Печиво - 300 г.
  • Вершкове масло - 100 г.

У каструлю висипати цукор, ванільний цукор, борошно, крохмаль. Вбити яйця. Додати сметану і все перемішати. Поставити каструлю на середній вогонь і варити сметанний крем 10 хвилин, весь час помішуючи. В кінці варіння зменшити вогонь до мінімального.

Зняти крем з плити і відразу вмішати в нього розм'якшене вершкове масло. Охолодити крем до кімнатної температури. Печиво подрібнити в блендері, або покласти в пакет і розбити молотком. Розтопити вершкове масло для основи. Змішати гаряче розтоплене масло з печивом. Викласти в круглу форму, сформувати основу і бортики торта.

Прибрати форму з печивом на 15 хвилин в холодильник. Потім залити основу сметанним кремом і залишити на ніч в холодильнику. Готовий торт можна посипати крихтою печива або порошком какао.

Вас також можуть зацікавити новини: