Торт Три шоколади рецепт/ колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Повітряний мусовий торт Три шоколади продається в більшості кондитерських. Десерт точно сподобається всім ласунам, особливо "шоколадоголікам". Готується він із чотирьох шарів - бісквіта і желе темного, молочного і білого шоколаду. За бажанням нижній бісквітний шар можна пропустити, а сам десерт подати в прозорій склянці. Наш рецепт чудового десерту приурочений на Міжнародний день торта 20 липня.

Три шоколади - рецепт докладний покроково

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця - 3 шт;
  • борошно - 150 г;
  • молоко - 70 г;
  • цукор - 100 г;
  • какао-порошок - 15 г;
  • шоколад - 30 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • розпушувач для тіста - 7 г.

Інгредієнти для темного мусу:

Відео дня
  • жовтки - 2 шт;
  • вершки 33% - 250 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • гіркий шоколад - 150 г;
  • цукор - 50 г;
  • желатин - 8 г.

Інгредієнти для молочного бісквіта:

  • жовтки - 2 шт;
  • вершки 33% - 250 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • молочний шоколад - 150 г;
  • цукор - 50 г;
  • желатин - 9 г.

Інгредієнти для білого бісквіта:

  • жовтки - 2 шт;
  • вершки 33% - 250 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • білий шоколад - 150 г;
  • цукор - 50 г;
  • желатин - 10 г.

Також вам знадобиться кругла форма з роз'ємними стінками діаметром 20 см і ацетатна плівка.

Для приготування бісквіта змішайте сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, какао. Просійте суміш через сито.

Молоко в каструлі змішайте з маслом і шоколадом. Нагрійте до розчинення шоколаду, але не кип'ятіть. Остудіть молочну суміш до кімнатної температури.

Яйця збийте з цукром до пишної піни. Влийте молочно-масляну та борошняну суміші. Перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму для випічки та печіть 20-25 хвилин за 180°. У процесі випікання не відкривайте дверцята духовки. З готового коржа зріжте верхівку, щоб його висота становила приблизно 1,5 см.

Викладіть бісквітний корж у форму для торта і поставте в холодильник.

Три шоколади - торт у домашніх умовах/ фото ua.depositphotos.com

Для приготування мусу трьох видів візьміть сумарно 750 мл жирних вершків прямо з холодильника. Збийте їх міксером до напівзбитого стану, щоб вони загусли. Сховайте вершки в холодильник.

Шоколадні муси готуються однаково - різниться лише вид шоколаду та кількість желатину. Готуються вони по черзі після застигання попереднього шару.

Кожну порцію желатину замочіть у 30 г дуже холодної води. Жовтки розітріть із цукром і влийте в молоко. Поставте на плиту і нагрівайте до консистенції згущеного молока, але не кип'ятіть. Якщо є кулінарний градусник, то грійте суміш до 80° і зніміть з вогню.

У молочно-жовткову суміш додайте шматочки шоколаду - гіркого, молочного та білого відповідно. Потім вмішайте набряклий желатин, перемішайте масу до однорідності й остудіть до кімнатної температури. Вмішайте в кожен крем по 250 г охолоджених вершків.

На шоколадний бісквіт вилийте спочатку мус гіркого шоколаду і поставте в холодильник на 2 години. Потім приготуйте і викладіть у форму молочний мус і також залиште застигати. Останнім приготуйте та остудіть шар білого шоколаду.

Готовий десерт Три шоколади залиште в холодильнику на ніч. Акуратно дістаньте з форми та прикрасьте на свій смак розтопленим шоколадом, ягодами або фруктами.

Вас також можуть зацікавити новини: