Це дуже ніжна, хрустка й розсипчаста випічка з тонким ароматом імбиру.
Імбирне печиво – дуже смачна та пряна випічка. Зазвичай у нього додають різні кулінарні спеції такі, як імбир, кориця, кардамон, гвоздика та запашний перець, завдяки чому ця випічка має просто неймовірний аромат.
З'єднати просіяне борошно, сіль, соду, какао та всі спеції. Добре перемішати.
Читайте такожРозсипчасте вівсяне печиво: рецепти апетитної домашньої випічки
В іншій ємності розтерти розм'якшене масло й цукрову пудру за допомогою міксера або вінчика. Додати мед і яйце, добре все перемішати.
Замісити м'яке тісто, з'єднавши рідкі та сухі інгредієнти. Залишити його в холодильнику на 1 годину.
Дістати тісто, тоненько розкачати його, товщиною 1 мм. Зручно робити це між 2-ма листами паперу для випікання. Вирізати фігурки, перенести печиво разом із папером на деко.
Випікати імбирне печиво у розігрітій духовці при 180°С упродовж 7-10 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром до однорідної маси. Додати ванілін і вбити по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи. Потім додати імбир.
Змішати просіяне борошно з содою. Всипати до масляно-яєчної суміші.
250 г шоколаду натерти на великій тертці або нарізати на дрібні шматочки ножем. Вмішати шоколад у тісто по одній столовій ложці, щоразу ретельно перемішуючи.
Читайте такожНеймовірно ніжне кокосове печиво: як приготувати ароматно-апетитний десерт
Родзинки вимити, можна розпарити в гарячій воді й обсушити. Додати їх у тісто.
Викласти тісто на змащене маслом деко і покласти в попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Остудити готовий корж.
Розтопити решту шоколаду на водяній бані й покрити зверху корж. Коли шоколад охолоне, нарізати печиво на невеликі квадратики. Зверху печиво можна прикрасити свіжими ягодами.