Ніжне кокосове печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Читайте такожНіжне домашнє печиво: як приготувати ласощі до чаю

Хрустке зовні й ніжне, м'яке всередині, дуже ароматне і невагоме – так можна описати неймовірне печиво з кокосовою стружкою. Готується така випічка миттєво, а з'їдається ця смакота ще швидше!

Ароматно-апетитні кокосові ласощі будуть гарним доповненням до сімейного чаювання або для пригощання несподіваних гостей.

Кокосове печиво Congolais

  • Кокосова стружка - 140 г
  • Цукор - 100 г
  • Яйце - 2 шт.

У кокосову стружку додати цукор та яйця. Все добре змішати і нагріти суміш на водяній бані до 40-45°С. Потім трохи збити міксером і покласти в холодильник на півгодини.

Викласти тісто на деко, застелене пекарським папером. Сформувати невеличке печиво.

Випікати печиво Congolais у розігрітій духовці при температурі 180°С впродовж 20 хвилин.

Кокосове печиво "Насолода"

  • Яйце куряче (білок) - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 165 г
  • Борошно пшеничне - 4 ч. л.
  • Стружка кокосова - 180 г
  • Шоколад темний (для прикраси) - 50 г

Білки збити до збільшення обсягу вдвічі, додавши дрібку солі. Поступово ввести цукрову пудру в білки. Маса повинна вийти трохи рідшою, ніж на безе.

Акуратно всипати борошно, розмішуючи ложкою. Додати кокосову стружку.

Як приготувати кокосове печиво / фото ua.depositphotos.com

Випікати на фользі до готовності у попередньо розігрітій духовці. Поки "горбки" печива не почнуть підрум'янюватися, випікати в закритій духовці. Потім – у відкритій духовці, поки печиво не набуде більш-менш рівномірного кольору. Потім ще випікати в закритій духовці 3-5 хвилин.

Готове печиво остудити й тільки потім зняти з фольги.

Для прикрашення випічки розтопити шоколад на водяній бані, та прикрасити ним кокосове печиво.

Кокосове печиво зі смаком капучино

  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 50 мл
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Стружка кокосова - 150 г
  • Кава розчинна - 1,5-2 ч. л.
  • Какао-порошок - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Борошно - 1-2 ст. л.

Відокремити білок від жовтка. Збити жовток з 4 столовими ложками цукру і ваніліном. Додати розм'якшене вершкове масло, знову збити.

Каву розвести в теплому молоці та влити тонкою цівкою у приготовану масу, безперервно збиваючи. Всипати кокосову стружку і борошно, добре перемішати.

Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву

Холодний білок збити в густу пишну піну, поступово всипаючи 1 столову ложку цукру. Додати його до приготовленої кокосової маси й обережно перемішати зверху вниз.

Викласти тісто вологою чайною ложечкою на деко, застелене папером для випічки. Злегка присипати какао.

Відправити деко в розігріту духовку і випікати при температурі 180°С упродовж 20-25 хвилин. Готове печиво остудити, і можна смакувати за чаєм або кавою.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram