Влітку спробуйте приготувати дуже смачні і прості в приготуванні ласощі з освіжаючим смаком. Це м'ятне печиво - рецепт його простіше нікуди. Любителі м'яти оцінять цей десерт по достоїнству. А дітей порадує насичений зелений колір без барвників.
М'ятне печиво з тріщинами
Інгредієнти:
- свіжа м'ята - 7-10 гілочок;
- борошно - 300 г;
- яйця - 1 шт.;
- вершкове масло - 100 г;
- цукор - 170 г (100 г в тісто і 70 г для обвалювання);
- лимон - 1 шт.;
- сода - 0,5 ч. л.;
- цукрова пудра - 4 ст. л.;
- сіль - щіпка.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розтануло. М'яту ретельно промийте і складіть в чашу блендера разом зі 100 г цукру. Перебийте блендером м'ятне пюре. З лимона зніміть цедру і подрібніть, а також вичавіть сік.
До м'ятного пюре додайте цедру лимона, яйце, сіль і соду, кілька ложок лимонного соку і розм'якшене масло. Всипте борошно і замісіть густе тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку на 40 хвилин. Потім відщипніть шматочки тіста і сформуйте кульки. Обваляйте печиво спочатку в цукрі, потім в цукровій пудрі. Викладіть на пергамент з деко. Запікайте м'ятне печиво 15 хвилин при 180°.
Шоколадно-м'ятне печиво
Інгредієнти:
- м'ята - 15 г;
- борошно - 200 г;
- розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
- яйця - 2 шт.;
- цукор - 100 г;
- цукрова пудра - 2 ст. л.;
- вершкове масло - 80 г;
- темний шоколад - 70 г;
- какао-порошок - 20 г;
Вершкове масло і шоколад скласти в одну ємність і розтопити в мікрохвильовці. М'яту помити, зняти листочки і перебити з цукром до однорідності за допомогою блендера. Змішати борошно, какао і розпушувач. З'єднати м'ятне пюре з вершково-шоколадною сумішшю і сухими інгредієнтами. Замісити густе тісто і поставити на 1 годину в холодильник.
Від тіста відщипнути кульки і сформувати печиво. Обваляти кожне в цукровій пудрі. Викласти на деко з пергаментом і запікати шоколадне печиво з м'ятою 10 хвилин при 180º.