Розсипчасте домашнє печиво: як приготувати ласощі самостійно

Просте у приготуванні печиво буде гарним доповненням до сімейного чаювання!

Домашнє печиво набагато смачніше і корисніше магазинного. У такі ласощі ви самі можете додати будь-які продукти на ваш смак. 30 хвилин роботи з тістом, ще 15 на випічку – готовий десерт до чаю для всієї родини вже готовий.

Печиво "Серпантин"

  • Маргарин - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - приблизно 450 г
  • Какао-порошок - 100 г (4 ст. л.)
  • Розпушувач - 10 г

Розтерти м'який маргарин з цукром. У цю суміш вбити яйця, перемішати.

Висипати розпушувач, потім – просіяне борошно. Замісити еластичне тісто.

Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків

Розділити готове тісто надвоє. В одну половинку додати какао-порошок і знову вимісити, щоб колір став однорідним.

Взяти харчову плівку і на ній розкачати світле тісто в прямокутник. Те ж повторити з темним шматком тіста.

Акуратно піднявши плівку з темним тістом, перевернути його на світле. Верхню плівку прибрати. За допомогою нижньої плівки сформувати з тіста щільний рулетик. На 15 хвилин помістити його в морозилку.

Розрізати рулет на кільця товщиною близько сантиметра. Деко змастити соняшниковою олією (або використовувати пергамент для випічки). Розігріти духовку до 180°С, випікати близько 15 хвилин.

Печиво сирно-лимонне

  • Сир - 300 г
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з лимонною цедрою. Додати цукор. Суміш збити міксером протягом 5-7 хвилин.

Сир протерти через металеве сито.

До масляно-цукрової суміші вбити яйце. Додати протертий через металеве сито сир.

В окремій мисці з'єднати борошно та розпушувач. Суміш перемішати.

Додати в масляно-цукрову суміш борошно і розпушувач. Сирне тісто добре вимішати. Розділити його на рівні шматочки, потім зробити різні фігурки за смаком. Фігурки викласти на деко, застелене пекарської папером і відправити в розігріту до 200-220°С духовку. Випікати до золотистого кольору. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.

Домашнє печиво "Бджілка"

  • Борошно - 420 г
  • Олія рослинна (кокосова) - 80 мл
  • Яйце куряче - 3 шт. (2 шт. - у тісто, 1 шт. - для змащування)
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Мед - 100 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Горіхи волоські - за смаком

Кокосову олію розтопити на повільному вогні. Остудити до кімнатної температури.

У миску вбити 2 яйця, всипати соду і ванільний цукор. Далі додати цукор. Суміш збити до білого.

Додати кокосову олію та мед. Ще раз добре збити.

Всипати борошно. Якщо тісто буде трохи рідким, можна додати ще трохи борошна. Тісто має бути м'яким і пластичним.

Далі тісто розкачати в пласт. Зробити рельєфний малюнок у вигляді бджолиних сот, можна скористатися силіконовою підставкою під гаряче. А можна просто розкачати тісто в пласт товщиною 4-6 мм і вирізати печиво у вигляді різних фігурок.

Печиво викласти на деко, застелене пекарської папером, змастити збитим яйцем, на середину додати ядра волоських горіхів і відправити в розігріту до 170-180°С духовку. Випікати до золотистого кольору.

Пісочне печиво з маком

  • Пшеничне борошно - 320 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Мак харчовий - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Молоко - 1 ст.л.

Просіяти борошно й змішати його з розпушувачем.

Збовтати яйця і відкласти столову ложку яєць для змащування печива перед випіканням.

До більшої частини яєць додати цукор, сіль і ванільний цукор. У цю ж ємність додати вершкове масло кімнатної температури. Збити все занурювальним блендером або вінчиком.

Порціями додати борошно й замісити тісто. Тісто має бути м'яким, але не липким. За потреби можна трішки додати борошна. Накрити тісто плівкою і прибрати в холод на півгодини.

Читайте такожНеймовірно запашне імбирне печиво: рецепти смачних домашніх ласощів

Відкладене яйце змішайте з молоком.

Потім зібрати м'ясорубку без ножа й прокрутити через неї тісто. Потрібні досить довгі смужки, близько 20 см у довжину. Відрізати, коли буде необхідна довжина.

Акуратно перекласти тісто на пергамент. Слід відібрати кілька стрічок тіста й скрутити трояндочки. Змастити їх яйцем з молоком за допомогою пензлика. Присипати маком.

Випікати 15-20 хвилин при 200°С до золотистої скоринки. Остудити та перекласти печиво на тарілку.