Імбирне печиво – дуже смачна та пряна випічка. Зазвичай у нього додають різні кулінарні спеції такі, як імбир, кориця, кардамон, гвоздика та запашний перець, завдяки чому ця випічка має просто неймовірний аромат.
Імбирне печиво
- Борошно пшеничне - 250 г
- Масло вершкове - 100 г
- Цукрова пудра - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Мед - 1 ст. л.
- Какао - 1 ч. л.
- Імбир мелений - 1,5 ч. л.
- Кориця мелена - 1 ч. л.
- Кардамон мелений - 0,5 ч. л.
- Гвоздика мелена - 0,5 ч. л.
- Перець духмяний мелений - 0,25 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Сіль - дрібка
З'єднати просіяне борошно, сіль, соду, какао та всі спеції. Добре перемішати.
Читайте такожРозсипчасте вівсяне печиво: рецепти апетитної домашньої випічки
В іншій ємності розтерти розм'якшене масло й цукрову пудру за допомогою міксера або вінчика. Додати мед і яйце, добре все перемішати.
Замісити м'яке тісто, з'єднавши рідкі та сухі інгредієнти. Залишити його в холодильнику на 1 годину.
Дістати тісто, тоненько розкачати його, товщиною 1 мм. Зручно робити це між 2-ма листами паперу для випікання. Вирізати фігурки, перенести печиво разом із папером на деко.
Випікати імбирне печиво у розігрітій духовці при 180°С упродовж 7-10 хвилин.
Імбирне печиво під шоколадом
- Масло вершкове - 125 г
- Цукор - 200 г
- Ванілін - 2 г
- Імбир мелений - 80-90 г
- Яйце куряче - 4 шт.
- Борошно - 250 г
- Сода - 1 ч. л.
- Родзинки - 200 г
- Шоколад темний - 400 г
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром до однорідної маси. Додати ванілін і вбити по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи. Потім додати імбир.
Змішати просіяне борошно з содою. Всипати до масляно-яєчної суміші.
250 г шоколаду натерти на великій тертці або нарізати на дрібні шматочки ножем. Вмішати шоколад у тісто по одній столовій ложці, щоразу ретельно перемішуючи.
Читайте такожНеймовірно ніжне кокосове печиво: як приготувати ароматно-апетитний десерт
Родзинки вимити, можна розпарити в гарячій воді й обсушити. Додати їх у тісто.
Викласти тісто на змащене маслом деко і покласти в попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Остудити готовий корж.
Розтопити решту шоколаду на водяній бані й покрити зверху корж. Коли шоколад охолоне, нарізати печиво на невеликі квадратики. Зверху печиво можна прикрасити свіжими ягодами.