Така випічка особливо добре смакуватиме з молоком.
Шоколадне печиво – доволі популярні ласощі, адже незрівнянний смак шоколаду мало кого може залишити байдужим. Робиться така випічка або з додаванням какао, або ж із шоколадною крихтою чи шоколадними шматочками.
Масло та яйце дістати заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
Читайте такожНіжні вареники з сиром: як приготувати неймовірно смачну страву
У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, какао, сіль й усе перемішати.
В іншому посуді яйце збити з цукром до пишної піни близько 5 хвилин. Додати масло кімнатної температури і розмішати все до однорідного стану.
З'єднати разом змішані сухі інгредієнти та яєчно-масляну суміш. Зібрати тісто в кулю, загорнути у плівку і прибрати в холодильник на одну годину.
Духовку розігріти до 180°С. Деко для випічки застелити папером для випічки. Дістати тісто і руками, відламуючи по невеликому шматочку, скачувати кульку, викладати на відстані один від одного на деко. Випікати печиво 8-10 хвилин. Готове печиво вийняти з духовки, дати охолонути на деку кілька хвилин і викласти на блюдо.
На водяній бані розтопити вершкове масло і шоколад. Збити яйце з цукром до утворення пишної маси. З'єднати яєчну з шоколадно-масляною сумішшю. Перемішати.
Горіхи подрібнити у блендері, додати до шоколадної маси.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно. Перемішати до однорідної маси та накрити харчовою плівкою і прибрати у холодильник на 1,5-2 години.
Дістати тісто з холодильника. Сформувати кульки діаметром 2-3 см, обваляти кожну в цукровій пудрі, викласти на застелене пекарським папером деко. Випікати у розігрітій до 160°С духовці 12-17 хвилин. Головне – не пересушити.
Змішати спочатку всі сухі інгредієнти. Просіяти в миску борошно, несолодке какао, всипати цукор, сіль та ванілін. Ретельно перемішати до однорідного кольору. Додати розм'якшене масло та яйце.
Замісити тісто. Помістити його у холод на годинку.
Читайте такожНезвичайне варення з дині: як приготувати яскраву заготовку на зиму
Розділити тісто на шматочки. Скачати невеликі кульки. Розрізати кожну цукерку наполовину. Розім’яти пальцем кульку і покласти всередину по цукерці. Скачати печиво, вмочити у цукрову пудру. Можна обваляти кілька штук у какао, для різноманітності.
Випікати при 180°С упродовж 12 хвилин. Почекати, поки печиво трохи охолоне, адже всередині нього гаряча рідка карамель.