Печиво з сиром / фото ua.depositphotos.com

Печиво з сиром - дуже смачні ласощі до чаю і вина, або ситний перекус в школу дитині. Це хрустке солонувате печиво з ніжним сирним присмаком полюбиться абсолютно кожному, хто його спробує. УНІАН публікує два простих рецепти сирного печива: з твердим і з плавленим сиром.

Печиво з плавленим сиром і кунжутом

  • Борошно пшеничне - 160 г.
  • Вершкове масло - 80 г.
  • Плавлений сир - 200 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Кунжут - 3 ч. л.
  • Суміш італійських трав - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 2 ст. л.

Плавлений сир перед приготуванням покладіть на 1 годину в морозилку. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці. З'єднайте всі сухі компоненти: борошно, сіль, цукор, сушені трави, розпушувач і кунжут. Сир дістаньте з морозильної камери і натріть на дрібній тертці. Додайте сир до сухих компонентів і перемішайте до однорідності.

Вбийте яйце в суміш і влийте розтоплене масло. Ретельно перемішайте тісто і при необхідності досипьте борошно. Сформуйте кулю з тіста і тонко розкатайте качалкою. Викладіть розкатане тісто на 90 хвилин в холодильник або на 30 хвилин в морозилку, щоб воно затверділо.

Відео дня

Потім виріжте з пласта тіста печиво. Викладіть на деко з пергаментом і змастіть молоком зверху. Випікайте 15 хвилин при 180°. Подавайте печиво, коли воно трохи охолоне.

Солоне пісочне печиво з сиром

  • Борошно - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Тертий твердий сир - 100 г. 
  • Яйця-2 шт. + 1 жовток для змазування
  • Сіль і чорний мелений перець - щіпка.

Просіяти борошно в глибоку миску і зробити поглиблення посередині. У центр викласти нарізане кубиками масло кімнатної температури і дрібку солі. Перемішати руками до отримання великих пластівців. Додати в тісто два яйця, тертий сир і дрібку перцю. Замісити тісто руками до однорідності і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 180°. Вистелити деко пергаментом. Розкатати тісто в тонкий прямокутник. Вирізати печиво будь-якої форми і проколоти зубочисткою в декількох місцях. Змастити печиво збитим яйцем і присипати сіллю. Випікати сирне печиво 20 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: