
Печиво з сиром - дуже смачні ласощі до чаю і вина, або ситний перекус в школу дитині. Це хрустке солонувате печиво з ніжним сирним присмаком полюбиться абсолютно кожному, хто його спробує. УНІАН публікує два простих рецепти сирного печива: з твердим і з плавленим сиром.
Печиво з плавленим сиром і кунжутом
- Борошно пшеничне - 160 г.
- Вершкове масло - 80 г.
- Плавлений сир - 200 г.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Кунжут - 3 ч. л.
- Суміш італійських трав - 1 ч. л.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Молоко - 2 ст. л.
Плавлений сир перед приготуванням покладіть на 1 годину в морозилку. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці. З'єднайте всі сухі компоненти: борошно, сіль, цукор, сушені трави, розпушувач і кунжут. Сир дістаньте з морозильної камери і натріть на дрібній тертці. Додайте сир до сухих компонентів і перемішайте до однорідності.
Вбийте яйце в суміш і влийте розтоплене масло. Ретельно перемішайте тісто і при необхідності досипьте борошно. Сформуйте кулю з тіста і тонко розкатайте качалкою. Викладіть розкатане тісто на 90 хвилин в холодильник або на 30 хвилин в морозилку, щоб воно затверділо.
Потім виріжте з пласта тіста печиво. Викладіть на деко з пергаментом і змастіть молоком зверху. Випікайте 15 хвилин при 180°. Подавайте печиво, коли воно трохи охолоне.
Солоне пісочне печиво з сиром
- Борошно - 200 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Тертий твердий сир - 100 г.
- Яйця-2 шт. + 1 жовток для змазування
- Сіль і чорний мелений перець - щіпка.
Просіяти борошно в глибоку миску і зробити поглиблення посередині. У центр викласти нарізане кубиками масло кімнатної температури і дрібку солі. Перемішати руками до отримання великих пластівців. Додати в тісто два яйця, тертий сир і дрібку перцю. Замісити тісто руками до однорідності і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 180°. Вистелити деко пергаментом. Розкатати тісто в тонкий прямокутник. Вирізати печиво будь-якої форми і проколоти зубочисткою в декількох місцях. Змастити печиво збитим яйцем і присипати сіллю. Випікати сирне печиво 20 хвилин.