Помадка на Великдень / Фото ua.depositphotos.com

2 травня християни відзначатимуть велике свято Великдень. Обов'язкова страва цього свята - пишна і апетитна паска з ошатним верхом. Для прикраси випічки на верхівку наносять помадку і посипають прикрасами. Помадка не обов'язково повинна бути білою - можна використовувати і інші яскраві кольори.

Помадка для пасхи без яєць

  • Цукрова пудра - 150 г.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Гаряча вода - 2 ст. л.

У лимонний сік додати цукрову пудру, влити трохи гарячої води з чайника і перемішувати ложкою до побіління суміші. Якщо суміш не біліє, її можна збити блендером і додати ще пудри. А якщо помадка густа - можна додати води. 

Білкова помадка для паски

  • Яєчний білок - 1 штука.
  • Цукрова пудра - 200-250 грам.
  • Лимонний сік - 1-2 чайних ложки.

Читайте такожСмачна сирна паска: як приготувати святковий смаколикВінчиком трохи збити білок, додати половину пудри і ще раз збити. Влити лимонний сік, після чого помадка повинна побіліти. Далі всипати цукрову пудру до досягнення потрібної консистенції і продовжити збивати вінчиком. Наносити на паску відразу після приготування.

Як зробити кольорову помадку

Зробити кольорову глазур можна додавши в неї харчовий барвник. Але якщо ви хочете використовувати тільки натуральні інгредієнти, то можна взяти природні барвники. Для цього в помадку з першого або другого рецепта потрібно додати певний продукт. Щоб зробити червоний колір - додайте трохи бурякового або гранатового соку, оранжевий - сік апельсина, рожевий - трохи ягідного варення або соку малини, зелений - сік шпинату.

Шоколадна помадка

  • Вершки жирністю не менше 30% - 150 мл.
  • Вода - 50 мл.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Шоколад - 120 г.
  • Цукрова пудра - 1.5 ч. л.

Шоколад дрібно порубати і викласти в жароміцний посуд. Додати воду, цукрову пудру і половину вершків. Поставити на водяну баню і перемішувати до розчинення шоколаду. Зняти з вогню. Решту вершків трохи нагріти і влити в шоколад. Розмішувати від центру до бортиків. Додати дрібно нарізане вершкове масло. Коли глазур охолоне до температури тіла, її можна наносити. Також глазур можна нагріти повторно.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram