2 травня християни відзначатимуть велике свято Великдень. Обов'язкова страва цього свята - пишна і апетитна паска з ошатним верхом. Для прикраси випічки на верхівку наносять помадку і посипають прикрасами. Помадка не обов'язково повинна бути білою - можна використовувати і інші яскраві кольори.
Помадка для пасхи без яєць
- Цукрова пудра - 150 г.
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Гаряча вода - 2 ст. л.
У лимонний сік додати цукрову пудру, влити трохи гарячої води з чайника і перемішувати ложкою до побіління суміші. Якщо суміш не біліє, її можна збити блендером і додати ще пудри. А якщо помадка густа - можна додати води.
Білкова помадка для паски
- Яєчний білок - 1 штука.
- Цукрова пудра - 200-250 грам.
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложки.
Читайте такожСмачна сирна паска: як приготувати святковий смаколикВінчиком трохи збити білок, додати половину пудри і ще раз збити. Влити лимонний сік, після чого помадка повинна побіліти. Далі всипати цукрову пудру до досягнення потрібної консистенції і продовжити збивати вінчиком. Наносити на паску відразу після приготування.
Як зробити кольорову помадку
Зробити кольорову глазур можна додавши в неї харчовий барвник. Але якщо ви хочете використовувати тільки натуральні інгредієнти, то можна взяти природні барвники. Для цього в помадку з першого або другого рецепта потрібно додати певний продукт. Щоб зробити червоний колір - додайте трохи бурякового або гранатового соку, оранжевий - сік апельсина, рожевий - трохи ягідного варення або соку малини, зелений - сік шпинату.
Шоколадна помадка
- Вершки жирністю не менше 30% - 150 мл.
- Вода - 50 мл.
- Масло вершкове - 1 ст. л.
- Шоколад - 120 г.
- Цукрова пудра - 1.5 ч. л.
Шоколад дрібно порубати і викласти в жароміцний посуд. Додати воду, цукрову пудру і половину вершків. Поставити на водяну баню і перемішувати до розчинення шоколаду. Зняти з вогню. Решту вершків трохи нагріти і влити в шоколад. Розмішувати від центру до бортиків. Додати дрібно нарізане вершкове масло. Коли глазур охолоне до температури тіла, її можна наносити. Також глазур можна нагріти повторно.
Читайте також інші рецепти: