Рецепт сирного бісквіта / фото ua.depositphotos.com

Бісквіт – чудова випічка, яка може бути як основою для тортів та інших десертів, так і самостійним смаколиком до чаю або кави.

Сирний бісквіт узагалі можна їсти просто так, як кекс. Добре смакуватиме він із сметаною, згущеним молоком, гарячим шоколадом, топінгом, улюбленим джемом або варенням. Або ж можна змастити його будь-яким кремом.

Сирний бісквіт

  • Борошно пшеничне - 180 г
  • Сир - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 180 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Ванілін - 1 г
  • Сіль - дрібка
  • Кокосовий лікер - 50 мл

Розм’якшене масло розтерти з цукром, а потім збити міксером до пухкості.

По одному додати яйця, щоразу добре збиваючи. У результаті повинна вийти пишна маса.

Читайте такожСмачні еклери зі згущеним молоком: як приготувати апетитні тістечкаВлити кокосовий лікер, розмішати. Додати сир (краще брати пастоподібний) і збити все міксером, щоб не залишилося грудочок.

Потім додати просіяне борошно з розпушувачем і ваніліном, а також дрібку солі.

Змішати борошно з основною масою ручним вінчиком.

Вилити тісто у форму для випікання. Відправити у розігріту до 175-180°С духовку приблизно годину. Готовність обов'язково перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою: якщо, проткнувши тісто, вона виходить сухою – бісквіт готовий.

Готовому бісквіту дати повністю охолонути у формі, а потім витягти.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram