М’який та ароматний кекс не лише прикрасить собою стіл, а й подарує приємні відчуття спогадів про дитинство!
Кекс "Столичний" – розсипчаста, ніжна та неймовірно родзинкова випічка. Такий смаколик дуже легко й просто спекти вдома. Він буде чудовим частуванням до чаю, а також його можна сміливо подавати до святкового столу.
Заздалегідь до початку приготування слід дістати з холодильника масло та яйця – вони повинні бути кімнатної температури.
Читайте такожМеню на Новий рік 2021: що приготувати на святковий стіл – ідеї страв
У цукрово-масляну суміш по ложечці вливати яйця: кожну наступну порцію додавати після того, як попередня вимішалася. Збивати цю масу 10-12 хвилин, поки не вмішаються всі яйця.
Додати в борошно половину чайної ложки розпушувача. Просіяти один-два рази, перевірити, що весь цукор розчинився масляно-яєчній суміші. Додавати борошно по ложці в суміш.
Родзинки залити окропом на 5 хвилин. Злити воду, а родзинки засипати двома ложками борошна та перемішати. Додати родзинки в тісто.
Взяти форми, змастити їх маслом вершковим і підпилити борошном. Розкласти тісто по формах, гострим ножем зробити вздовж кексів насічку – розріз не повинен опливти.
Розігріти духовку до 170°С, відправити у неї форми приблизно на 55 хвилин (час залежить від розмірів форм та духовки). Скоринка у готових кексів повинна бути з усіх боків рівномірно коричневою, сухуватою.
Залишити кекси остигати в формах. Повністю остиглі кекси вийняти з форм, посипати цукровою пудрою й можна смакувати.