Домашні ласощі, приготовлені з кислим молоком, виходять м'якими та пишними.
Кисле молоко – чудовий продукт для випічки. Пироги, кекси, печиво, булочки, пиріжки на ньому виходять м'якими, пишними й неймовірно смачними.
У молоко додати цукор і дріжджі. Відкласти опару підходити.
Вбити в ємність для приготування тіста два яйця. Додати цукор ванільний і простий. Посолити, все добре перемішати.
Читайте такожНіжно-хрусткі трубочки з білковим кремом: як приготувати неймовірний смаколик
Розтопити вершкове масло, додати його в тісто. Перемішати інгредієнти, залишити бродити на годину.
Після того, як тісто збільшилося в два рази, розділити його на дві частини, розкачати прямокутником на столі. Посипати зверху цукром. Скрутити в довгий рулет.
Порізати рулет двосантиметровими шматочками. Сформувати булочки, защіпнувши нижню частину тіста. Викласти булочки на папір для випікання.
Збити яйце, змастити ним випічку зверху. Посипати булочки цукром і маком. Залишити їх постояти хвилин 15. Випікати у розігрітій до 200°С духовці приблизно 35 хвилин.
Манку з'єднати з кислим молоком, дати їй набрякнути.
Яйця збити з цукром за допомогою вінчика. Додати розм'якшене вершкове масло, набряклі манку та соду, перемішати.
Всипати 3/4 борошна, перемішати й замісити дуже м'яке тісто, яке не липнутиме до рук. За потреби додати решту борошна.
Тісто розділити на дві частини. Робочу поверхню присипати борошном, розкачати тісто в пласт 0,7-1 см. Вирізати печиво за допомогою формочок.
Випікати печиво у розігрітій до 180°С духовці впродовж 15-20 хвилин до золотистого кольору. Гаряче печиво посипати цукровою пудрою.
Яйця збити вінчиком із цукром. Влити кисле молоко і ще раз розмішати.
Просіяти в тісто ванілін, борошно та розпушувач. Тісто розмішати ложкою.
Нарізати більш дрібно цукати, додати їх у тісто і добре розмішати.
Форму застелити пергаментом і перелити в неї тісто.
Випікати кекс на кислому молоці при 180°С впродовж 50-60 хвилин. Готовий кекс остудити на решітці. Посипати його цукровою пудрою й можна подати до чаю або кави.
Вбити у миску яйця, додати звичайний і ванільний цукор. Перемішати і відставити, щоб цукор розчинився.
Читайте такожСоус для спагеті: як приготувати ідеальне доповнення до гарніру
Змастити форму для випічки маслом або маргарином, злегка присипати борошном. Викласти на дно форми нарізані яблука.
Перемішати ще раз яйця з цукром. Додати соду, кисле молоко та борошно. Розмішати, щоб не було грудочок. Має вийти рідке тісто. Виливаємо його у форму поверх яблук.
Відправити пиріг у розігріту духовку на 30-35 хвилин. Готовність пирога перевіряти дерев'яною зубочисткою: якщо вона вийде з тіста сухою – готовий. Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою.