
Тертий пиріг із варенням у духовці вже давно став класичним десертом нашої кухні, який знайомий практично кожному. Ця випічка виходить хрусткою, ароматною і ніжною. Змінюючи щоразу варення або джем, додаючи горіхи та сухофрукти, можна отримувати різні десерти.
Сьогодні розглянемо два різні рецепти, кожен з яких вартий того, щоб його спробувати.
Базовий рецепт пирога з варенням
Щоб приготувати найсмачніший тертий пиріг із варенням на маргарині потрібно взяти:
- 200 г маргарину або вершкового масла;
- два яйця;
- одну ст. цукру;
- дві ст. борошна;
- одну ч.л. розпушувача;
- густе варення на вибір.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. В окремій мисці змішуємо м'яке масло, яйця та цукор до однорідності. Частинами додаємо борошно і розпушувач поки не отримаємо кульку тіста. Ділимо її навпіл і одну частину прибираємо в морозилку.
Половину тіста викладаємо на деко, формуючи прямокутник. Розподіляємо варення і зверху натираємо підморожене тісто на тертку.
Випікаємо до рум'яного кольору. На це піде близько 30 хвилин, залежно від вашої духовки та розташування дека в ній.
Пирогу даємо охолонути і потім нарізаємо на порційні квадратики.
Тертий пиріг на смальці з варенням
Цей тертий пиріг із варенням вийде дещо іншим, адже смак тіста безпосередньо залежить від його інгредієнтів. Для нього беремо:
- дві ст. борошна;
- 200 г смальцю;
- одне яйце;
- одну ст. цукру;
- одна ч.л. розпушувача;
- густе варення;
- волоські горіхи.
У мисці змішуємо борошно з розпушувачем. Туди додаємо яйце, смалець і цукор. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холод на півгодини.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Тісто знову ділимо на частини. З однієї викладаємо них нашої випічки та змащуємо гарним шаром варення. Посипаємо горішками, а потім зверху натираємо тісто, що залишилося. Випікаємо близько півгодини до готовності.
Пісочне тісто на смальці буде дуже ніжним і хрустким. Тому варто хоча б раз спробувати його приготувати.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати лінивий медовик за 30 хвилин.