Пиріг з абрикосами і безе / фото ua.depositphotos.com

Розсипчасте пісочне тісто, кислуваті абрикоси і повітряне безе - бездоганне поєднання, яке нікого не залишить байдужим. Такий десерт під силу приготувати будь-якому кулінару. У технології приготування немає нічого складного, зате смак запам'ятовується надовго.

Пиріг з пісочного тіста з абрикосами і безе

  • Пшеничне борошно - 300 г.
  • Ванільний цукор - 1 чайн.л.
  • Розпушувач - 1 чайн.л.
  • Сіль - 0.2 чайн.л.
  • Цукор - 8 стол.л.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Сметана - 2 стол.л.
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 чайн.л.
  • Абрикоси - 600 г.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Борошно просійте через сито. Змішайте борошно з маслом до дрібної крихти за допомогою вилки. Розділіть курячі жовтки і білки. Додайте розпушувач, сметану і вбийте жовтки. Замішуйте пісочне тісто, поки воно не стане однорідним і перестане липнути до рук.

Викладіть пісочне тісто в форму для запікання і сформуйте бортики. Товщина тіста повинна бути однаковою. На дні зробіть кілька проколів виделкою. Присипте тісто крохмалем. Абрикоси вимийте, видаліть кісточки і розріжте ягоди на четвертинки. Викладіть абрикоси на тісто, посипте 4 ложками цукру і поставте в духовку на 20 хвилин при 200º.

Відео дня
Пиріг з абрикосами і безе рецепт / фото ua.depositphotos.com

Для приготування безе викладіть в глибоку миску яєчні білки і 4 столові ложки цукру. Збивайте суміш міксером до стійкої і пишної піни. При перевертанні посуду піна не повинна витікати.

Дістаньте пиріг з абрикосами з духовки і змастіть зверху піною для безе. Піну можна видавити з кулінарного мішка з насадкою, або просто викласти ложкою. Поставте пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Готовий пиріг злегка остудіть і подавайте на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини: