Швидкий яблучний пиріг випікається всього за 30 хвилин / Фото ua.depositphotos.com

Пиріг, який завжди виходить: повітряний, пишний, ароматний і неймовірно смачний. Це все про яблучний пиріг. Готувати його можна і взимку для затишного чаювання в холодні вечори, і влітку - як десерт до лимонаду.

Яблучний пиріг за цим рецептом готується легко. Інгредієнти для нього - найдоступніші, а виходить він дуже смачним.

Повітряний пиріг яблучний - рецепт

Найсмачніший яблучний пиріг, що тане в роті, готуємо з таких інгредієнтів:

Відео дня
  • м'яке вершкове масло - 250 г;
  • цукор - 200 г;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • великі яйця - 5 шт;
  • борошно - 350 г;
  • розпушувач - 11 г;
  • яблука - 1 кг;
  • кориця - 2 ч. л.

Як приготувати яблучний пиріг? Відправляємо в чашу міксера м'яке вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Збиваємо до пишного стану. Зручно це робити насадкою "весло".

Кілограм яблук очистити від шкірки і нарізати кубиками. Пересипати їх корицею. 

Коли масло з цукром збилося - починаємо додавати по одному яйця, збиваючи кожне близько хвилини. Всипаємо в тісто дрібку солі.

В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, перемішати. Додати просіяне борошно з розпушувачем в олійно-яєчну основу і розмішати до однорідності. Викладаємо в тісто підготовлені яблука і перемішуємо.

Яблучний пиріг в духовці можна випікати просто на деку з пергаментом або у формі. Випікати пиріг слід за температури 175°C без конвекції близько 30 хвилин. Яблучний пиріг має зарум'янитися. 

Готовий пиріг дістати з духовки й залишити трохи охолонути. Після цього його можна нарізати на порційні шматочки і посипати цукровою пудрою.

Порада: щоб яблука не потемніли після нарізки, збризніть їх лимонним соком. Для даної кількості яблук досить двох столових ложок.

ВАЖЛИВО: якщо ви не любите корицю - просто не додавайте її. На кінцевий результат та інші грамівки це не вплине.

Вас також можуть зацікавити новини: