Пиріг, який завжди виходить: повітряний, пишний, ароматний і неймовірно смачний. Це все про яблучний пиріг. Готувати його можна і взимку для затишного чаювання в холодні вечори, і влітку - як десерт до лимонаду.
Яблучний пиріг за цим рецептом готується легко. Інгредієнти для нього - найдоступніші, а виходить він дуже смачним.
Повітряний пиріг яблучний - рецепт
Найсмачніший яблучний пиріг, що тане в роті, готуємо з таких інгредієнтів:
- м'яке вершкове масло - 250 г;
- цукор - 200 г;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- великі яйця - 5 шт;
- борошно - 350 г;
- розпушувач - 11 г;
- яблука - 1 кг;
- кориця - 2 ч. л.
Як приготувати яблучний пиріг? Відправляємо в чашу міксера м'яке вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Збиваємо до пишного стану. Зручно це робити насадкою "весло".
Кілограм яблук очистити від шкірки і нарізати кубиками. Пересипати їх корицею.
Коли масло з цукром збилося - починаємо додавати по одному яйця, збиваючи кожне близько хвилини. Всипаємо в тісто дрібку солі.
В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, перемішати. Додати просіяне борошно з розпушувачем в олійно-яєчну основу і розмішати до однорідності. Викладаємо в тісто підготовлені яблука і перемішуємо.
Яблучний пиріг в духовці можна випікати просто на деку з пергаментом або у формі. Випікати пиріг слід за температури 175°C без конвекції близько 30 хвилин. Яблучний пиріг має зарум'янитися.
Готовий пиріг дістати з духовки й залишити трохи охолонути. Після цього його можна нарізати на порційні шматочки і посипати цукровою пудрою.
Порада: щоб яблука не потемніли після нарізки, збризніть їх лимонним соком. Для даної кількості яблук досить двох столових ложок.
ВАЖЛИВО: якщо ви не любите корицю - просто не додавайте її. На кінцевий результат та інші грамівки це не вплине.