Шарлотка з яблуками – популярний і просто десерт, який сподобається абсолютно всім. Такий пиріг готується з простих і доступних інгредієнтів. З шарлоткою впораються навіть ті кулінари, які вперше беруться за тісто. Ароматна соковита шарлотка незамінна до чаювання.
Шарлотка з яблуками: класичний рецепт
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Цукрова пудра - 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 100 г.
- Борошно – 100 г.
- Яблука – 4 шт.
Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими часточками. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. В окремий посуд вбити яйця і збити міксером. Додати цукор і ванільний цукор, і ще раз збити міксером до світлої піни. Поступово додати в яйце борошно з розпушувачем.
Читайте такожЯк правильно варити каву в турці: секрет ароматного напоюФорму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти у форму часточки яблук, залити тістом. Духовку розігріти до 170 градусів. Запікати шарлотку 35-40 хвилин. Готову шарлотку вийняти з форми і посипати пудрою.
Шарлотка з яблуками в мультиварці
- Борошно – 1 стакан.
- Олія – 1 ч. л.
- Цукор – 100 г.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Яблука – 400 г.
- Ванільний цукор – 1 упаковка.
- Цукрова пудра – 20 г.
- Кориця за смаком.
Яблука очистити від шкірки і нарізати на тонкі часточки. Яйця збити міксером з цукром і ваніліном. Борошно просіяти кілька разів і потроху всипати в яєчну суміш. Чашу мультиварки змастити олією. Викласти нарізані яблука на дно чаші і залити тістом. Випікати шарлотку 40 хвилин в режимі"Випічка".
Шарлотка з яблуками: відеорецепт
Вам також може бути цікаво: