Вареники з полуницею рецепт / фото ua.depositphotos.com

Початок літа - ідеальний час, щоб побалувати себе смачними варениками зі свіжими ягодами. В цей час в Україні починається сезон соковитої полуниці. Зробити слухняне тісто на вареники зовсім не складно. Ліплення вареників - просте і приємне заняття.

Як зробити смачні вареники з полуницею: поради та хитрощі

  • Полуницю для вареників краще брати невеликого розміру і викласти в тісто цілою. Не варто нарізати ягоди, інакше вони виділять багато соку і тісто розмокне.
  • Якщо ягоди потрібно нарізати - не змішуйте їх з цукром заздалегідь, а посипте цукром ягоди в варениках і відразу защипніть. Тоді полуниця не встигне виділити сік.
  • Зліплені вареники не потрібно надовго залишати на столі, інакше вони розмокнуть. Зліпіть невелику порцію вареників і відразу зваріть.
  • Готові вареники потрібно присипати цукром, щоб вони не злиплися.

Вареники з полуницею на окропі

  • Борошно - 600 г.
  • Вода - 250 г. 
  • Яйце - 1 шт.
  • Щіпка солі.
  • Олія - 120 г.
  • Полуниця - 500 г.
  • Цукор - 150 г.

Просіяти борошно через сито. Всипати в борошно по щіпці солі і цукру, вбити яйце і влити олію. Закип'ятити воду і влити окріп в борошно. Спочатку тісто здасться сухим, але доливати води не треба. Тісто потрібно вимісити до однорідності спочатку ложкою, а коли трохи охолоне - руками. Залишити тісто на 20 хвилин настоятися.

Набрати воду в каструлю і поставити на вогонь. Розкачати тісто качалкою в тонкий пласт. Вирізати однакові кружечки за допомогою чашки. У центр кожного кружечка покласти кілька ягід полуниці і посипати цукром. Защипнути вареники. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хвилин.

Відео дня
Вареники з полуницею на пару / фото ua.depositphotos.com

Вареники з полуницею на кефірі на пару

  • Борошно - 400 г.
  • Кефір - 250 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Щіпка солі.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Щіпка ваніліну.
  • Полуниця - 500 г.

Кефір злегка підігріти в мікрохвильовці. Змішати кефір з яйцем, содою, дрібкою солі і цукру, олією і ваніліном. Просіяти в кефір борошно і вимісити тісто. Перекласти тісто на присипаний борошном стіл і ретельно вимісити. Загорнути тісто в плівку і прибрати на півгодини в холодильник.

Полуницю помити, видалити кісточки. Великі ягоди розрізати на 2-3 частини. Тісто тонко розкачати і розділити склянкою на однакові кружечки. Викласти в тісто пару ягід і посипати цукром. Защипнути вареники. Закип'ятити воду в каструлі і затягнути каструлю марлею. Викласти на марлю вареники і варити на пару 5-7 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: