Смачний пиріг із яблучним наповненням чудово смакуватиме з чаєм або кавою.
Тарт – типовий для французької кухні відкритий пиріг з пісочного тіста. Наповнення для нього може бути будь-яким: як солодким, так і несолодким. Такий тарт із яблуками буде чудовою десертною випічкою.
Для тіста
Для начинки
З’єднати у мисці просіяне борошно й натерте на тертці охолоджене масло. Злегка перетерти пальцями.
Читайте такожАпетитний торт "Мурашник": як приготувати оригінальний десерт
Додати яєчні жовтки. Перемішати все і швидко замісити тісто. Борошна може знадобитися більше – слід дивитися за консистенцією. Скачати тісто в кулю, замотати харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки. У яблук видалити шкірку та серцевину. Нарізати їх шматочками й скропити соком лимона, щоб не потемніли.
Увімкнути духовку розігріватися на 200°С.
Розкачати тісто на 5 см більше від діаметру форми. Перемістити його в форму, добре притиснути бортики. Пройтися качалкою по верху форми, таким чином обрізавши тісто. Залишки прибрати.
Красиво викласти у форму яблучні дольки.
Вершкове масло розтопити і полити ним яблука зверху. Присипати цукром і за бажанням корицею. Відправити у розігріту духовку на 40-45 хвилин. Орієнтуватися варто на власну духовку. Тісто і яблука повинні підрум'янитися. Готовий пиріг охолодити й можна нарізати й смакувати.
Для тіста
Для начинки
Збити м'яке масло з цукром. Додати яйце та мигдальний екстракт (можна ароматизатор).
Додати борошно, змішане з розпушувачем. Перемішати на мінімальній швидкості міксера. Тісто виходить липке. Викласти його в роз'ємну форму, розмазуючи лопаткою по дну та бортах. Покласти на 20 хвилин у холодильник.
Приготування начинки. Збити масло з половиною цукру до пишного стану. Додати яйце й цедру лимона, ще раз збити.
Знизити швидкість міксера до мінімуму і додати борошно з вершками. Добре перемішати.
Яблуко очистити, нарізати шматочками й акуратно перемішати з лимонним соком.
Духовку розігріти до 180°С. Дістати тісто з холодильника, за потреби підрівняти його й зверху викласти шматочки яблук.
На яблука вилити начинку. Посипати цукром і пелюстками мигдалю. Випікати пиріг приблизно 50 хвилин. Орієнтуватися варто на власну духовку.
Для тіста
Для начинки
Для заливки
Борошно просіяти з розпушувачем, додати мак і мед. Змішати.
Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло. Все перетерти на крихту.
Читайте такожСмачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремом
Потім розкачати тісто між двома харчовими плівками, вистелити ним форму, змащену вершковим маслом.
Яблуко очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками. Сливи також нарізати шматочками. Викласти сливи та яблука поверх тіста. Злегка присипати цукром та корицею. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.
Приготування заливки. Змішати яйце, вершки і цукор. Цією сумішшю акуратно залити пиріг і покласти у духовку ще на 20 хвилин. Готовий пиріг діставати з форми добре охолодженим.