Рецепт торта Мурашник / фото ua.depositphotos.com

Торт "Мурашник" – цікавий, оригінальний і дуже смачний. Класичний десерт готують із тіста, яке пропускають через м’ясорубку, охолоджують, випікають і потім кришать, щоб потім сформувати гірку-мурашник.

Є також і простіший рецепт торта. За цим варіантом його готують без випікання – натомість знадобиться печиво.

Торт "Мурашник"

Для тіста

Відео дня
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Цукор - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 200 г
  • Сметана (жирна) - 100 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Сіль - 1/3 ч. л.

Для крему

  • Варене згущене молоко - 500 г
  • Масло вершкове - 300 г
  • Шоколад чорний - 20 г

Приготування тіста. Просіяти борошно, з'єднати його з розпушувачем та сіллю.

Збити свіжі яйця з цукром, сметаною і холодним вершковим маслом на середній швидкості міксера або вручну. З'єднати рідкі та сухі компоненти й замісити круте тісто.

Читайте такожАроматне домашнє какао: як приготувати смачний напійРозділити тісто на 4 частини. Кожну із них трохи присипати борошном, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.

Застелити дека пекарським папером (на кожне деко піде по 2 частини тіста). Натерти на тертці холодне тісто, рівномірно розподілити по листу.

Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Щойно колір випічки змінився на світло-коричневий – можна діставати з духовки. Охолодити пісочні коржі й подрібнити на велику крихту за допомогою блендера або вручну.

Приготування крему. Варене згущене молоко збити блендером. Додати невеликими шматочками розм'якшене вершкове масло і збивати міксером на високих обертах, щоб крем став пишним та однорідним.

У широку миску висипати пісочну крихту, додати крем і перемішати руками. На блюді сформувати з пісочно-кремової маси гірку. Прикрасити торт можна тертим шоколадом або шоколадною глазур'ю. Відправити торт у холодильник на 2-3 години.

Торт "Мурашник" із печива

  • Печиво сухе - 350 г
  • Варене згущене молоко - 1 банка
  • Вершкове масло - 170 г
  • Вершки 45% - 65 г
  • Горіхи - жменя
  • Шоколад - 30 г

Печиво подрібнити за допомогою блендера або руками. Перекласти крихту з печива в більшу ємність, зручну для розмішування.

Приготування крему. М'яке вершкове масло нарізати шматочками і збити з вареним згущеним молоком. Додати жирні вершки або сметану.

До печива додати за бажанням подрібнені у блендері на крихту горіхи та шоколад. Усе змішати. Додати крем і перемішати з крихтою печива. У результаті має вийти не суха й не рідка суміш.

Викласти масу з печива і крему на блюдо, формуючи гірку схожу на мурашник. Прикрасити торт на власний смак – тертим шоколадом, горіхами. Відправити торт "Мурашник" на декілька годин настоятися у холодильнику.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: