
Осінньо-зимовий період є ідеальний часом для приготування страв із гарбузом. Цей дешевий сезонний продукт добре зберігається і дешево коштує. Особливо смачними з ним виходять десерти.
Ми розібралися, як приготувати гарбузовий чізкейк. Раніше ми також публікували, як зробити брауні.
Гарбузовий чізкейк - рецепт від кухаря
Колишній кухар і кулінарний експерт Тейлор Енн Спенсер поділилася з виданням Delish своїм перевіреним рецептом цього пирога.
Готується гарбузовий чізкейк у духовці. Для нього потрібно взяти:
- 225 грамів печива;
- 270 грамів цукру (+ дві столові ложки для основи);
- чверть чайної ложки солі;
- п'ять столових ложок м'якого вершкового масла;
- чайну ложку меленої кориці;
- чайну ложку меленого імбиру;
- 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- чверть чайної ложки меленої гвоздики;
- 225 грамів вершкового сиру;
- чотири великих яйця;
- 425 г гарбузового пюре;
- дві чайні ложки екстракту ванілі.
За словами кухаря, гарбузовий чізкейк готується швидко, але довго випікається і остигає. Після приготування його потрібно кілька годин потримати в холодильнику. Якщо ви вирішили вибрати цей десерт, щоб пригостити гостей, то варто приступати до випікання напередодні візиту.
Встановлюємо решітку в центр духовки і розігріваємо її на 175 градусів. Форму для випічки діаметром 23 сантиметри змащуємо маслом.
Для початку зробимо основу. Печиво, цукор і сіль перебиваємо в блендері. Змішуємо крихту з вершковим маслом. Викладаємо цю суміш у форму, щоб утворилося дно та бортики. Зручно утрамбовувати ложкою або склянкою.
Випікаємо близько 10 хвилин і відкладаємо остигати. Переходимо до начинки для пирога.
Перемішуємо цукор зі спеціями. Додаємо вершковий сир і збиваємо міксером кілька хвилин до отримання м'якої кремоподібної маси. Продовжуємо збивати, додаючи по одному яйця, а потім - гарбузове пюре.
Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо до кипіння. Форму для випічки з основою викладаємо на великий аркуш фольги і приминаємо краї так, щоб зробити ємність водонепроникною.
Переливаємо гарбузову начинку в основу. Підготуйте велику посудину для випічки і помістіть у неї форму з десертом, обгорнуту у фольгу. Окріп вливаємо в першу ємність так, щоб вода доходила приблизно до середини форми з чізкейком.
Обережно переміщаємо все в духовку і готуємо близько 85-105 хвилин. Краї мають повністю застигнути, а серединка - залишитися такою, що злегка тремтить під час руху.
Чізкейк залишаємо остигати у формі близько години. Потім виймаємо з форми, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник мінімум на чотири години, а краще - на ніч. Перед подачею прикрашаємо збитими вершками.