Домашні льодяники на паличці рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Домашні цукрові цукерки нагадують про дитинство, шкільні ярмарки та безтурботні дні. Вони дуже просто готуються і довго смакують. Щоб згадати смак дитинства, приготуйте домашні льодяники - рецепт передбачає лише 2 обов'язкових інгредієнта. До того ж ви завжди будете впевнені в натуральному складі.

Як зробити домашні льодяники

Інгредієнти:

  • цукор - 200 г;
  • вода - 50 мл;
  • лимонний сік - 5 мл (за бажанням);
  • харчові барвники або соки (за бажанням);
  • соняшникова олія - 2 стол. л. (для змазування форми).

Спочатку підготуйте форми для льодяників: це можуть бути силіконові формочки для льоду або цукерок, або звичайний пергаментний папір. Змастіть олією, щоб цукерки не прилипли. Також підготуйте миску з холодною водою - в ній можна перевіряти готовність льодяників.

Відео дня

У каструлю з товстим дном всипте цукор, влийте воду і за бажанням лимонний сік. Увімкніть повільний вогонь і доведіть суміш до кипіння. Варіть карамель на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин і постійно помішуйте, щоб цукор не пригорів.

Готовність перевіряють в мисці з холодною водою - капніть туди трохи карамелі. Якщо крапля швидко застигла, то основа готова. У готову суміш за бажанням додайте харчові барвники або натуральні соки - буряковий для червоного кольору, апельсиновий - для оранжевого, молоко - для білого.

Розлийте сироп по змазаним олією формам і застроміть шпажки. Будьте обережні - готова карамель дуже гаряча. Залиште в холодному місці на 15 хвилин, поки домашні льодяники в формочках не застигнуть.

Якщо немає формочок, розлийте сироп невеликими круглими порціями на змащений олією пергамент.

Льодяники домашні за бажанням можна посипати їстівної кольоровий посипкою перед застиганням.

Вас також можуть зацікавити новини: