
Домашні цукрові цукерки нагадують про дитинство, шкільні ярмарки та безтурботні дні. Вони дуже просто готуються і довго смакують. Щоб згадати смак дитинства, приготуйте домашні льодяники - рецепт передбачає лише 2 обов'язкових інгредієнта. До того ж ви завжди будете впевнені в натуральному складі.
Як зробити домашні льодяники
Інгредієнти:
- цукор - 200 г;
- вода - 50 мл;
- лимонний сік - 5 мл (за бажанням);
- харчові барвники або соки (за бажанням);
- соняшникова олія - 2 стол. л. (для змазування форми).
Спочатку підготуйте форми для льодяників: це можуть бути силіконові формочки для льоду або цукерок, або звичайний пергаментний папір. Змастіть олією, щоб цукерки не прилипли. Також підготуйте миску з холодною водою - в ній можна перевіряти готовність льодяників.
У каструлю з товстим дном всипте цукор, влийте воду і за бажанням лимонний сік. Увімкніть повільний вогонь і доведіть суміш до кипіння. Варіть карамель на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин і постійно помішуйте, щоб цукор не пригорів.
Готовність перевіряють в мисці з холодною водою - капніть туди трохи карамелі. Якщо крапля швидко застигла, то основа готова. У готову суміш за бажанням додайте харчові барвники або натуральні соки - буряковий для червоного кольору, апельсиновий - для оранжевого, молоко - для білого.
Розлийте сироп по змазаним олією формам і застроміть шпажки. Будьте обережні - готова карамель дуже гаряча. Залиште в холодному місці на 15 хвилин, поки домашні льодяники в формочках не застигнуть.
Якщо немає формочок, розлийте сироп невеликими круглими порціями на змащений олією пергамент.
Льодяники домашні за бажанням можна посипати їстівної кольоровий посипкою перед застиганням.