Розповідаємо, як зробити домашнє морозиво з простих продуктів і без сумнівних добавок.
Морозиво домашнє приготувати не так складно, як може здаватися. Для цього не потрібні ні спеціальні пристосування, ні якісь секретні технології. Смачний, а головне, натуральний десерт можна приготувати з молока або з додаванням вершків - виходить справжній пломбір.
Домашнє морозиво пломбір готується з вершків і молока. Якщо додати шоколад - вийде шоколадний пломбір.
Інгредієнти:
Як приготувати домашнє морозиво
Приготуйте ганаш: прогрійте вершки до паріння (але не кип'ятіть!), зніміть з вогню, додайте вершкове масло і чорний шоколад. Добре перемішайте - масло і шоколад повинні повністю розтопитися.
Збийте яєчні жовтки з цукром, нагрійте молоко, додайте в нього яйця з цукром. Поставте на водяну баню і заваріть до загустіння - має вийти консистенція негустого киселю.
Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і для чого її застосовувати.
Розведіть какао в столовій ложці молока, влийте через сито в основну суміш, додайте 5 ст. л. шоколадного ганаша, зніміть з вогню. Добре перемішайте, перелийте в контейнер і дайте охолонути. Накрийте кришкою і поставте в морозилку. Через 2 години дістаньте і пробийте блендером, потім знову відправте в морозилку до повного застигання.
Не любите шоколадний - приготуйте звичайний пломбір. Імбир і лимон надають десерту просто чарівного смаку.
Інгредієнти:
Як приготувати домашнє морозиво
Закип'ятіть молоко, зніміть з вогню, додайте тертий корінь імбиру і цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко. Збийте яєчні жовтки з цукром до білого кольору, додайте борошно, перемішайте. З'єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками і поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
Зніміть вогню, додайте за бажанням м'ятний лікер, добре перемішайте. перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності й поставте в морозилку ще на 1-2 години.
Подавайте з тертим шоколадом.