Рецепт домашнього морозива / фото ua.depositphotos.com

Морозиво - улюблений десерт в спекотні дні. Солодкі ласощі, що тануть в роті, дуже люблять багато дорослих і дітей. Якщо якість магазинного морозива викликає у вас сумніви, можна приготувати десерт вдома. Домашнє морозиво можна приготувати з будь-якою начинкою - просто додайте в нього шматочки фруктів або ягід, джем, згущене молоко або розтоплений шоколад.

Домашній пломбір з молока і вершків

  • Молоко - 160 мл.
  • Жовток - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Вершки - 500 г.
  • Ванільний екстракт або ванілін - 2 г.

Молоко підігріти, але не кип'ятити. Окремо збити білки з жовтками. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити в жовтки гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися. Перелити масу в каструлю і нагріти на середньому вогні до легкого загустіння, але не кип'ятити. Потім поставити каструлю в місткість з холодною водою і остудити суміш до кімнатної температури.

Холодні вершки відразу з холодильника збити міксером до кремоподібного стану. Через сито вмішати вершки в молочну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності. Викласти масу в форму і поставити в морозильну камеру на 4 години. Раз на годину суміш помішувати ложкою, щоб вона застигла рівномірно.

Морозиво рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашнє морозиво з вершків

  • Вершки 33-35% - 300 г.
  • Цукрова пудра - 50 г.
  • Ванільний цукор - 8 г.

Вершки для морозива повинні бути добре охолоджені. Рекомендується також на кілька хвилин покласти в морозилку вінчик міксера і миску для збивання. Вершки вилити в місткість і збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру і ванільний цукор. Збивати до стійких піків (приблизно 5 хвилин). За бажанням додати в морозиво фрукти, джем або згущене молоко (тоді кількість цукру потрібно зменшити). Перекласти в пластиковий контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram