
Гарбуз - чудова основа для сезонних осінніх оладок. Яскравий помаранчевий колір і гарбузовий аромат страви завоює будь-який шлунок.
Гарбузові оладки можна готувати як солоними, так і солодкими. У солодкому варіанті в них можна додати яблука, родзинки, сир або банан. У солону версію можна вмішати цибулю, часник, зелень, солоний сир або бекон. Для оладок бажано брати м'який стиглу гарбуз, щоб він добре просмажився.
Гарбузові оладки солодкі на кефірі
- Гарбуз - 200 г.
- Яйце - 200 г.
- Сіль - щіпка.
- Цукор - 2 ч. л.
- Кефір - 250 мл.
- Сода - 0.5 ч. л.
- Борошно - 150 г.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
Гарбуз очистити від серцевини і насіння, натерти на дрібній тертці. Змішати з яйцем, сіллю і цукром. Додати кефір (можна замінити молоком) з содою. Перемішати. Борошно просіяти кілька разів. Порціями всипати борошно в тісто. На сковороді розігріти олію і ложкою викласти оладки. Обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку.
Гарбузові оладки з сиром
- Гарбуз - 150 г.
- Сир - 150 г.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - щіпка.
- Цукор - 3 ст. л.
- Борошно - 8 ст. л.
- Розпушувач для тіста - 0.5 ч. л.
- Соняшникова олія - 2-3 ст. л.
Гарбуз натерти на середній тертці і змішати з сиром. Додати яйце, сіль і цукор, перемішати до однорідності. В кінці просіяти в тісто борошно і розпушувач. Якщо сир сухий, то борошна можна додати менше. Розігріти сковороду з олією. Викласти оладки в сковороду ложкою і обсмажувати 3-5 хвилин.
Гарбузові оладки з сиром можна зробити солоними. В такому випадку не додавайте цукор, а покладіть більше солі і посічену зелень.

Солоні гарбузові оладки
- Гарбуз - 500 г.
- Сир - 70 г.
- Часник - 1 зубчик.
- Петрушка - 7 гілочок.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 4 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
- Соняшникова олія - 4 ст. л.
Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м'якості (приблизно 20 хвилин). Остудити і розім'яти гарбуз виделкою. Сир і часник натерти на тертці, петрушку порубати. Додати всі інгредієнти до гарбуза. Вмішати яйце і борошно. Посолити і поперчити, замісити тісто. Обсмажувати оладки на сковороді з гарячою олією 3-5 хвилин.