Солодка пастила з яблук - рецепт Євгена Клопотенка / колаж УНІАН, YouTube Євгена Клопотенка

Яблучна пастила, приготована вдома - чудова заміна магазинним солодощам. Ви точно будете впевнені в її складі та користі, а з приготуванням впорається навіть кулінар-початківець. Як готується домашня пастила в сушарці (або духовці), розповів і показав український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Домашня пастила - рецепт від Євгена Клопотенка

Для приготування пастили підійдуть яблука будь-якого сорту.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 2 ч. л. кориці меленої;
  • 250 мл води.

Як готується пастила фруктова з яблук

У яблук вирізати серцевину і нарізати їх кубиком. Влити в каструлю воду, всипати яблука і притомити їх на середньому вогні. Додати корицю, перемішати, знову накрити кришкою і готувати до стану пюре.

Пробити блендером до однорідності. Викласти масу рівномірним шаром на пергамент і відправити в дегідратор (можна використовувати сушарку або духовку).

Дістати готову пастилу, дати їй охолонути і зняти з пергаменту. Готову пастилу згорнути і нарізати тонкими смужками - пастила домашня готова!

Пастила з яблук у духовці готується так само, але для цього потрібно встановити температуру духовки на 100°Сі поставити десерт сушитися приблизно на 7 годин.

Важливо: під час приготування в духовці потрібно час від часу відчиняти дверцята і випускати пару.

Раніше ми розповідали, як приготувати дивовижний шоколадний торт "Кучерявий Вася".

Вас також можуть зацікавити новини: