
Запечені яблука - це не тільки смачні, але і корисні ласощі - такий десерт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту і поліпшити мікрофлору кишечника. Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: "Так" - фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка.
- Запечені яблука з сиром і медом
- Запечені яблука в духовці з вершковим сиром
- Печені яблука в духовці без начинки
- Запечені яблука з корицею і карамеллю
УНІАН розповість, як зробити запечені яблука у власному соку або з цікавими начинками.
Запечені яблука з сиром і медом
- яблука - 4 шт;
- сир - 150 гр;
- мед - 1 ст. л;
- горіх;
- ізюм.
Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати ложкою м'якоть. Подрібнити її в блендері, додавши сир, мед і горіхи. За бажанням можна додатково покласти родзинки. Начинити яблука сирною сумішшю, накрити верхівками. Викласти на деко, застелене пергаментом, і випікати 20-25 хвилин при 190 °C.
Запечені яблука в духовці з вершковим сиром
- яблука - 4 шт;
- крем-сир - 4 ст. л;
- цукор або мед - за смаком;
- ізюм - 2-3 ст. л;
- мигдаль - 1 жменя;
- ванілін-1 щіпка.
Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати серцевину. Вершковий сир змішати з цукром і медом, додати родзинки, подрібнені горіхи і ванілін. Наповнити яблука сумішшю, запікати в духовці 30 хвилин при 180 °C.
Печені яблука в духовці без начинки
- яблука - 6 шт;
- вершкове масло - 170 гр;
- цукор - 100 гр;
- мелена кориця - 2 ст. л;
- ванільне морозиво або карамель - за бажанням.
Яблука вимити, розрізати уздовж навпіл, прибрати насіння. Із зовнішнього боку зробити кілька паралельних надрізів на відстані 5-8 см один від одного. Викласти яблука шкіркою вгору на деко, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати корицею і цукром. Запікати 20 хвилин при 180 °C. В кінці за бажанням полити карамеллю або додати ванільне морозиво.
Запечені яблука з корицею і карамеллю
- яблука - 7 шт;
- лимонний сік - 1 ст. л;
- кориця - 2 ч. л;
- сіль - 0.5 ч. л;
- борошно - 2 ст. л + 40 мл;
- коричневий цукор - 330 гр;
- вершкове масло - 115 гр;
- цукор - 100 гр.
Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками. Додати лимонний сік, половину кориці, сіль, 2 ст.л борошна і 220 гр коричневого цукру. Ретельно перемішати і викласти у форму для запікання. Потім змішати вершкове масло, нарізане шматочками, 40 гр борошна, білий цукор, коричневий цукор і корицю.
Покрити масляною сумішшю яблука, запікати їх в розігрітій духовці 40-45 хвилин при 180 °C. Перед подачею блюдо остудити.