Чим корисні печені яблука в духовці - рецепти / depositphotos.com

Запечені яблука - це не тільки смачні, але і корисні ласощі - такий десерт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту і поліпшити мікрофлору кишечника. Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: "Так" - фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка.

УНІАН розповість, як зробити запечені яблука у власному соку або з цікавими начинками.

Запечені яблука з сиром і медом

  • яблука - 4 шт;
  • сир - 150 гр;
  • мед - 1 ст. л;
  • горіх;
  • ізюм.

Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати ложкою м'якоть. Подрібнити її в блендері, додавши сир, мед і горіхи. За бажанням можна додатково покласти родзинки. Начинити яблука сирною сумішшю, накрити верхівками. Викласти на деко, застелене пергаментом, і випікати 20-25 хвилин при 190 °C.

Відео дня

Запечені яблука в духовці з вершковим сиром

  • яблука - 4 шт;
  • крем-сир - 4 ст. л;
  • цукор або мед - за смаком;
  • ізюм - 2-3 ст. л;
  • мигдаль - 1 жменя;
  • ванілін-1 щіпка.

Яблука вимити, зрізати верхівки, дістати серцевину. Вершковий сир змішати з цукром і медом, додати родзинки, подрібнені горіхи і ванілін. Наповнити яблука сумішшю, запікати в духовці 30 хвилин при 180 °C.

Печені яблука в духовці без начинки

  • яблука - 6 шт;
  • вершкове масло - 170 гр;
  • цукор - 100 гр;
  • мелена кориця - 2 ст. л;
  • ванільне морозиво або карамель - за бажанням.

Яблука вимити, розрізати уздовж навпіл, прибрати насіння. Із зовнішнього боку зробити кілька паралельних надрізів на відстані 5-8 см один від одного. Викласти яблука шкіркою вгору на деко, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати корицею і цукром. Запікати 20 хвилин при 180 °C. В кінці за бажанням полити карамеллю або додати ванільне морозиво.

Запечені яблука з корицею і карамеллю

  • яблука - 7 шт;
  • лимонний сік - 1 ст. л;
  • кориця - 2 ч. л;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • борошно - 2 ст. л + 40 мл;
  • коричневий цукор - 330 гр;
  • вершкове масло - 115 гр;
  • цукор - 100 гр.

Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками. Додати лимонний сік, половину кориці, сіль, 2 ст.л борошна і 220 гр коричневого цукру. Ретельно перемішати і викласти у форму для запікання. Потім змішати вершкове масло, нарізане шматочками, 40 гр борошна, білий цукор, коричневий цукор і корицю.

Покрити масляною сумішшю яблука, запікати їх в розігрітій духовці 40-45 хвилин при 180 °C. Перед подачею блюдо остудити.

Вас також можуть зацікавити новини: