Домашній зефір-рецепт без уварювання / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ніжний і повітряний зефір дуже люблять українські ласуни. Цей прекрасний десерт можна приготувати самостійно, щоб точно бути впевненим в його якості. Особливо часто про те, як приготувати зефір, запитують переселенці. В Америці і Європі цей десерт майже не продається в магазинах, і українцям доводиться готувати його самостійно.

Зефір в домашніх умовах готується з недорогих і доступних інгредієнтів, але сам процес вимагає наявності потужного міксера і вміння збивати білки. Також вам знадобиться кулінарний мішок з насадкою, щоб домашній зефір був красивим за формою.

Зефір з яблучного пюре

Інгредієнти для білкової маси:

Відео дня
  • яйце велике - 1 шт. (або 2 маленьких);
  • сіль - щіпка;
  • цукор - 50 г;
  • лимонна кислота - щіпка.

Інгредієнти для сиропу:

  • вода - 80 г;
  • агар 900 - 8 г;
  • цукор - 270 г;
  • яблучне пюре - 200 г.

Для обвалювання зефіру:

  • цукрова пудра - 150 г.

Не намагайтеся замінити агар на желатин, інакше зефір домашній зовсім не буде нагадувати покупний. Однак яблучне пюре можна замінити на будь-яке інше фруктове або ягідне. У класичному домашньому зефірі рецепт містить кислі яблука - з ними десерт добре тримає форму.

Перед тим, як зробити зефір в домашніх умовах, заздалегідь підготуйте кулінарний мішок з насадкою.

Спочатку зробіть сироп. У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте воду з цукром, агаром і яблучним або ягідним пюре. Для приготування пюре просто перебийте фрукти міксером.

Поставте сироп на середній вогонь і залиште варитися. В цей час займіться приготуванням білкової маси. Не забувайте періодично помішувати сироп, інакше він підгорить. Після закипання сироп вариться приблизно 5 хвилин. Якщо є кухонний термометр, то суміш варіть до 105°.

Для приготування білкової маси знадобиться 60 г курячого білка - стільки міститься в одному великому або двох дрібних яйцях. Вилийте білок в ємність для збивання, додайте лимонну кислоту і дрібку солі. Збивайте білок на середній швидкості міксера, поки він не перетвориться на піну. Потім частинами всипайте цукор, продовжуючи збивати суміш. Приблизно через 5-7 хвилин збивання білкова суміш (меренга) буде готова. При перевертанні ємності білок не має стікати вниз.

Як зробити зефір / фото ua.depositphotos.com

Як тільки сироп і білкова суміш готові, відразу вливайте гарячий сироп тонким струменем в меренгу, збиваючи суміш на високій швидкості. Постарайтеся, щоб сироп не потрапляв на стінки чаші, інакше посуд буде важко відмити. Збийте основу зефіру приблизно 2 хвилини на максимальній швидкості міксера. Маса повинна стати щільною і м'якою, як вата.

Викладіть теплу масу в кондитерський мішок і висадіть половинки зефіру на деко. Залиште десерт застигати на 3-4 години або на ніч. Готовий зефір обваляйте в цукровій пудрі, щоб він не лип до рук. З'єднайте половинки зефіру і подавайте до чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: