
Діти обожнюють желейні цукерки. Але купувати їх необов'язково - можна приготувати вдома самим. У нас є два чудових рецепти - з желатином і на агар-агарі. Принадність таких цукерок в тому, що кількість цукру в них ви самі можете регулювати.
Полуничні желейні цукерки - рецепт на желатині
Інгредієнти:
- цукрова пудра - 200 г;
- полуниця - 300 г;
- желатин - 20 г;
- лимон - 0,5 шт.
Замочіть желатин у воді (пропорція 1:5, тобто на 20 г желатину потрібно 100 мл води) і дайте йому набрякнути протягом 10-15 хвилин. Перебийте полуницю блендером на пюре. Додайте цукрову пудру і замочений желатин. Нагрійте суміш на водяній бані, щоб желатин повністю розійшовся - кип'ятити не можна (!). Додайте лимонний сік, перемішайте і розлийте суміш у форми.
Можна використовувати одну велику форму, а можна взяти порційні форми для льоду або цукерок.
Дайте суміші охолонути, а потім поставте в холодильник до повного застигання. Дістаньте цукерки з форми.
Якщо ви використовували одну велику форму, то застиглу желейну масу потрібно дістати з неї - для цього потрібно опустити форму на кілька секунд в гарячу воду, і нарізати довільними шматочками.
Обваляйте цукерки в цукрі або кокосовій стружці.
Полуничні желейні цукерки - рецепт на агар-агарі
Інгредієнти:
- полуниця - 500 г;
- вода - 300 мл;
- цукор - 200 г;
- агар-агар -15 г.
Залийте агар-агар холодною водою і залиште на деякий час. Полуницю помийте і перебийте на пюре. Додайте цукор, перемішайте. Поставте агар-агар з водою на вогонь, доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин. Додайте ягідне пюре і знову доведіть до кипіння. Проваріть 1 хвилину і розлийте по формах. Залиште при кімнатній температурі або відправте в холодильник.
Цукерки на агар-агарі хороші тим, що якщо ви не використовували всю мармеладну масу, то потім її можна повторно розігріти і розлити по формах.