Щоб отримати максимум користі від дині, рекомендуємо висадити її на своїй ділянці.
Наприкінці липня та на початку серпня достигає перший урожай українських динь. Цей соковитий фрукт добре втамовує спрагу і швидко насичує без тяжкості в животі. При цьому в 160 г дині міститься лише 50 ккал. Це чудовий замінник солодощів під час боротьби із зайвою вагою. Цей продукт може похвалитися величезним переліком корисних властивостей, що робить його ідеальним літнім перекусом.
Цей фрукт можна їсти в сирому вигляді, або використовувати для солодких і солоних страв. Смачні та яскраві рецепти з динею дивіться в іншій нашій статті.
150 г м'якоті дині можуть забезпечити організм добовою нормою вітамінів A і C. Продукт багатий калієм і вітаміном K, які потрібні для здоров'я кісток. Високий вміст клітковини в продукті покращує роботу кишечника.
Читайте такожЧудові абрикоси: користь і шкода фрукта, як вибрати стиглий
Дуже корисне також сушене насіння дині. Воно прискорює метаболізм, усуває запалення, нормалізує рівень холестерину, очищає організм і покращує пам'ять. Його можна додавати в каші або випічку. Насіння дуже калорійне, так що не варто їсти його жменями.
Цей фрукт нешкідливий, проте протипоказання до вживання має. Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом.
Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура. Цей продукт також дуже погано поєднується з молоком і алкогольними напоями. Таке поєднання може накликати на вас діарею.
Вам також може бути цікаво: