Домашнє біле вино / фото recepty.24tv.ua

Домашнє біле вино - дуже вишуканий і повністю натуральний напій, в якості якого ви можете бути впевнені. Готувати такий напій можна з жовтня, коли збирають виноград в саду. Міцність домашнього вина становить від 8% до 15% в залежності від солодощі сорту винограду, а також часу настоювання напою.

Домашнє біле вино з цукром

  • Білий виноград - 10 кг.
  • Цукор - 3 кг.

Виноград відокремити від грона і викласти в емальований посуд. Мити ягоди не можна. Розчавити ягоди чистими руками або товкачем. Накрити посуд декількома шарами марлі і залишити на 5 днів в сонячному місці. Двічі в день помішувати суміш ложкою.

Потім відкинути виноград на друшляк, щоб стік сік. З ягід сік видавити через марлю. Проціджений сік перемішати з цукром і розлити в банки. На горловину банки натягнути рукавичку. Проколоти дірку в пальці і залишити сік бродити на 3 тижні.

Відео дня

Коли рукавичка здується, а дріжджі осядуть на дні - обережно процідіть напій в пляшки, щоб туди не потрапили дріжджі з дна. Закрийте корками. Поставте пляшки на місяць в прохолодне місце. Протягом цього періоду вино тричі переливають у нові пляшки, залишаючи осад у попередній тарі. Після цього вино готове.

Вас також можуть зацікавити новини: